Rukomet

Vaš odabir: Ivano Balić i Blanka Vlašić

Bernard Jurišić • utorak, 18.01.2005.

Nakon što najbolji u 2004. godini proglašeni u izborima raznih sportskih radnika i novinara, predstavljamo vam vaš odabir - odabir čitatelja Sportneta. U anketama koje su trajale mjesec dana, odabrali ste najboljeg sportaša, sportašicu, momčad i žensku ekipu...

Slika 3 od 4.

Izbor sportaša godine ponudio je veliku borbu. Začudo, u dvoboju nije sudjelovao srebrni iz Atene Duje Draganja, koji je proglašen za najboljeg sportaša i u izboru hrvatskih novinara i u HOO-ovom izboru, već - dvojica rukometaša.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Pobjedu i titulu najboljeg hrvatskog sportaša u izboru više od 1200 čitatelja Sportneta ostvario je IVANO BALIĆ, koji je skupio 36% glasova, samo šest glasova više od Mirze Džombe. Treće mjesto pripalo je Duji Draganji (17%), četvrti je plivač Mihovil Španja (7%), peti košarkaš Nikola Vujčić (4%).

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

U izboru za najbolju hrvatsku sportašicu u 2004. godini, potvrđena je dominacija atletičarke BLANKE VLAŠIĆ, koja je u našoj anketi osvojila 31% glasova. Iza nje su skijašica Janica Kostelić (24%), tenisačica Karolina Šprem (21%), stolnotenisačica Tamara Boroš (15%), te plivačica Sanja Jovanović (9%).

Slika 4 od 5.
Foto: FaH

Najmanje dvojbi, prema očekivanjima, izazvao je izbor za najbolju momčad godine. Čak 90% vaših glasova otišlo je RUKOMETNOJ REPREZENTACIJI, 6% pripalo je veslačima Nikši i Siniši Skelinu, a 4% tenisačima Mariju Ančiću i Ivanu Ljubičiću.

U konkurenciji najbolje ženske ekipe slavila je REPREZENTACIJA U SAMOSTRELU s 34% vaših glasova. ŽRK Lokomotiva je dobila 25%, ŽKK Gospić 24%, a taekwondo reprezentacija 17%.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!