Rukomet

Pobjedom započeli "Operaciju Tunis"

Ivan Varat • nedjelja, 09.01.2005.

Naša rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju sa 36:33 u Umagu u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Tunisu. U prvom pripremnom susretu naši su, iako bez Metličića, pokazali zadovoljavajuću igru...

Naši su rukometaši došli do vrijedne pobjede u prvoj pripremnoj utakmici prije Svjetskog prvenstva koje 23. siječnja započinje u Tunisu. Utakmica je bila vrlo zanimljiva, a odluka o pobjedniku, kao i u većini dosadašnjih utakmica protiv Slovenaca, pala je u posljednjim trenucima utakmice. Susret u dvorani u Umagu pratilo je 1500 gledatelja koji su napravili odličnu atmosferu.

Naši su tijekom cijelog susreta držali utakmicu u svojim rukama, no Slovenci su u nekoliko navrata opasno prijetili. U prvom dijelu vodili smo sa golom do dva razlike, a na odmor se otišlo sa tri gola prednosti (17:14). U nastavku naša prednost je dosegla i pet pogodaka prednosti, no susret je odlučen u posljednjim minutama kada su naši rukometaši pokazali veću dozu koncentracije, ali i kvalitete.

Najbolji strijelac u našim redovima sa deset golova bio je Mirza Džomba, dok je isto toliko pogodaka u slovenskim redovima postigao Sergej Rutenka. Treba spomenuti da nije igrao Petar Metličić zbog lakše ozljede zgloba. Nije ništa ozbiljno, no Pero će mirovati nekoliko dana kako se ne bi prouzročila teža ozljeda. Naši reprezentativci nastavljaju sa pripremama u Poreču, a već u četvrtak u Rovinju igraju drugi prijateljski susret protiv reprezentacije Tunisa, i zatim u subotu u Rijeci protiv Srbije i Crne Gore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!