Rukomet

Norvežanke i Mađarice predobre za ostatak društva

Branimir Korać • četvrtak, 16.12.2004.

Nakon jučerašnjih teško izborenih pobjeda, prve favoritkinje za naslov europskih prvakinja, Norveška i Mađarska, danas su bile puno uvjerljivije. Mađarice su lako slavile protiv Rumunjske dok je Norveška "pregazila" Srbiju i Crnu Goru...

Skupina I:

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Norvežanke nezaustavljivo "gaze" svoje protivnice. Danas je teško stradala Srbija i Crna Gora koja je poražena 39:24. Izabranice Mile Isakovića nisu imale šanse protiv razigranih Norvežanki na čijem je golu stajala sjajna Katrine Lunde koja je obranila 21 udarac te tako pokazala kako je dostojan nasljednik legendarne Cecile Leganger. Najefikasnije kod Norveške bile su Ragnhild Aamodt, Linn-Kristin Riegelhuth s po šest golova. Kod Srbije i Crne Gore sedam golova Andrijane Budimir i šest golova Ane Batinić.

Ruskinje i Španjolke pobjedama nad Ukrajinom i Slovenijom potpuno su zakomplicirale situaciju u skupini. Nevjerojatnih 16 golova Olene Reznir nije pomoglo Ukrajini u susretu protiv Rusije. Neuhvatljiva Reznir bila je potpuno usamljena u napadu i Ukrajina je bila osuđena na poraz. Ruskinje su imale potrebnu širinu u napadu i više igračica raspoloženih za igru. Najefikasnije kod Rusije bile su Ljudmila Postnova i Nadežda Muravjeva s po šest golova.

Slovenke su propustile veliku priliku za osiguravanje prolaska u daljnji krug. Nakon odličnog prvog dijela imale su vodstvo 16:12, ali u drugom poluvremenu Španjolke igraju sve bolje, a na vratima je odlična Aitziber Elegaja Vargas. U prvom dijelu neraspoložena Lopez Valledor obranila je svega tri lopte i španjolski izbornik ju je posjeo na klupu. Najbolje kod Španjolske bile su Marta Mangue Gonzalez sa sedam i Isabel Ortuno Torrico s pet golova. Natalija Derepasko, Tanja Oder i Anja Frešer s po šest golova i Sergeja Stefanišin s 15 obrana, prva imena kod Slovenije.

Rezultati četvrtog kola, skupina I: Norveška - Srbija i Crna Gora 39:24, Ukrajina - Rusija 24:28, Slovenija - Španjolska 28:30.

Poredak nakon četiri kola:

1. Norveška 8 (+20)
2. Rusija 12 (+12)
3. Slovenija 4 (+7)
4. Španjolska 4 (+3)
5. Ukrajina 4 (-4)
6. Srbija i Crna Gora 0 (-38)

Skupina II:

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Dragozetić

Nakon jučerašnje teško izborene pobjede protiv Njemačke, Mađarice su u današnji susret protiv Rumunjske ušle puno ozbiljnije i angažiranije. To se vidjelo i po samom početku susreta kada su povele sa 4:0, a tri minute prije odmora imale su i najviših 17:9. Rumunjke u drugom poluvremenu uspijevaju priprijetiti, ali najbliže dolaze na 25:23 u 48. minuti. Domaće igračice počinju opet igrati ozbiljnije i do kraja susreta podižu prednost do konačnih 31:25. Najbolje kod Mađarske Bojana Radulović s devet i Anita Kulcsar s osam golova te standardno dobra Palinger na golu s 15 obrana. Kod Rumunjki najbolje Valentina Ardean-Elisei sa sedam golova te Luminita Dinu koja je skupila 19 obrana.

Francuskinje su odličnom obranom 50 minuta držale Dansku u šahu, ali nisu izdržale i doživjele su poraz. Oslabljene svjetske prvakinje tako su izgubile svaku šansu za prolaz u naredni krug dok je Danska ostala na visokom drugom mjestu. U 48. minuti Francuska je imala 18:15 i igrala odlično, ali u tri minute Dankinje poravnavaju drže poravnat rezultat sve do zadnje tri minute kada Skov i Petersen pogađaju za 22:20 i pobjedu Danske. Najbolje kod Danske Skov s pet i Touray sa četiri gola i Karin Mortensen sa 16 obrana. Mariama Signate, Sophie Herbrecht i Stephanie Fiossonangaye s pet golova te Stella Joseph-Mathieu s 15 obrana, predvodile su Francusku.

Njemačka je današnjom pobjedom nad Austrijom 29:23 pokazala kako odlična igra protiv Mađarica jučer nije bila slučajnost. Odlična Njemačka, nakon slabih prvih 30 minuta, u drugom dijelu igra odlično i Austrijanke ne mogu pratiti visok ritam. Najbolje kod Njemačke bile su Grit Jurack s devet golova te Alexandra Gräfer sa 16 obrana. Austriju je predvodila Tanja Logvin s osam golova. Izostale su obrane vratara koje su skupile ukupno osam obrana.

Rezultati četvrtog kola, skupina II: Mađarska - Rumunjska 31:25, Francuska - Danska 20:22, Njemačka - Austrija 29:23.

Poredak nakon četiri kola:

1. Mađarska 8 (+21)
2. Danska 6 (+7)
3. Njemačka 4(+4)
4. Rumunjska 4(-1)
5. Austrija 2(-7)
6. Francuska 0(-24).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!