Rukomet

Vardar uvjeren u prolaz, Beograđani "bez sreće"

Ivan Varat, Dejan Mihajlovski • četvrtak, 16.12.2004.

Suparnici naših predstavnika u Kupu kupova skopski Vardar, odnosno beogradski Partizan različito su reagirali nakon ždrijeba četvrtfinala. Makedonci su vrlo zadovoljni i sigurni su u prolaz, dok Beograđani nisu oduševljeni što su za protivnika dobili Zagreb...

U taboru Vardara Vatrostalne bili su vrlo sretni što su u četvrtfinalu Kupa kupova za protivnika dobili zagrebački Medveščak Infosistem koji su priželjkivali i prije ždrijeba, te su uvjereni u prolaz u polufinale. Malu prednost Medveščaka Makedonci vide u tome što se uzvrat igra u Zagrebu, no napominju kako to ništa ne znaći jer Vardar u gostima igra dobro. Ove sezone u Ligi prvaka u gostima su pobijedili rumunjsku Constantu, te u osmini finala Kupa kupova danski Handbold u Kopenhagenu.

Slika 1 od 2.
Foto: Dejan Mihajlovski

Kao i svi, Makedonci su nakon ždrijeba likovali što su kuglice spojile dva najveća favorita natjecanja Ademar Leon i HSV Hamburg, što očito govori da imaju velike ambicije. Treba spomenuti da Vardar posljednjih nekoliko sezone igra u europskim kupovima, a najveći uspjeh ostvario je u sezoni 1998/99 kada je došao do polufinala Kupa kupova. Igraju u dvorani koja prima 3000 gledatelja, a atomsfera je uvijek vatrena. Najveća zvijezda kluba je Ivan Markovski koji je svojedeobno igrao u Zagrebu i Metkoviću.

Protivnici Zagreba, beogradski "crno-beli" nisu bili oduševljeni saznanjem da će igrati protiv našeg prvaka. "Dobili smo trećeg protivnika po kvaliteteti u natjecanja. Zagreb je odmah za Hamburga i Ademara. U momčadi imaju pet reprezentativaca koji su olimpijski i svjetski pobjednici. Željeli smo Izviđać, Vardar ili Slovence, no da nismo imali sreće pokazuje i to što uzvrat igramo u Zagrebu. No nećemo očajavati već ćemo se pripremiti do ožujka, pogledati kazete i napraviti sve da pobijedimo Zagrepčane", komentirao je trener Partizana Časlav Dinčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!