Nogomet

Rijeka - Hajduk: Rijeka nadigrala Hajduk u lošem derbiju

Bernard Jurišić, Igor Dragozetić, Romina Prar • subota, 12.03.2005.

Dugoočekivani i najavljivani jadranski derbi teško da je mogao ispuniti očekivanja ljubitelja nogometa. Prvi dio utakmice protekao je u uspavljujućem tempu, dok je igra u drugome poluvremenu bila angažiranija, ali s manjkom izrađenih akcija i kvalitetnih igračkih poteza.

Riječani u utakmicu ulaze motiviranije te tijekom prvih 45 minuta konstantno drže laganu terensku inicijativu, dok gosti igraju povučeno i (pre)oprezno. Prva prigoda na strani je domaćina. Nakon šest minuta igre Igor Novaković oprobava svoj udarac s više od 20 metara udaljenosti no Kale uspješno brani. Većina akcija nogometaša Rijeke išla je upravo preko bokova posebice preko Novakovića koji u 16. minuti upućuje precizan centar šut s desne strane, Dumitru Mitu uklizava na pet metara i šalje loptu u Hajdukovu mrežu, no s malim zakašnjenjem dosuđeno je zaleđe.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Gosti do prve izrazitije prilike dolaze u 25. minuti. Blatnjak prolazi desnim krilom, ulazi u kazneni prostor i šalje prizemnu loptu pred Radmanov gol. U gužvi lopta se odboja do Roglića koji puca, ali riječki vratar uspješno brani..

Uslijedio je period igre u kojemu nije bilo nikakvih uzbuđenja, a zatim u 37. minuti Leko ruši Dunkovića na lijevome boku. Dumitru Mitu izvodi slobodni udarac i ubacuje na vrh peterca gdje Peter Lerant u padu glavom trese gostujuću mrežu..

U drugo poluvrijeme Hajduk kreće agresivnije i angažiranije, međutim splitski vezni red ne uspijeva stvoriti izgledne prilike za svoje napadače. Blaž Slišković u igru šalje Dragičevića, a nakon toga i Turkovića no konkretnijih pomaka nema. Uglavnom se sve svelo na poveći broj kornera za goste kao i slobodnjaka u zoni udarca, koje pak Splićani nisu realizirali. U posljednjih desetak minuta utakmica se posve otvara. U 83. minuti Niko Kranjčar puca s ruba kaznenog prostora no Radman brani. U istoj minuti prijeti i Riječani, ali vrlo dobri Mituov udarac glavom Kale skreće u korner.

U 86. minuti izabranici Elvisa Scorie rješavaju sve dileme oko pobjednika. Nakon duge akcije lopta dolazi do Novakovića na desno krilo koji ubacuje u srce šesnaesterca, gdje zaboravljen i sam Jasmin Mujdža prima loptu i rutinski povećava na konačnih 2:0.


Hrvoje Vejić, igrač Hajduka: "Bila je ovo otvorena i dobra utakmica bez incidenata. Rijeka je igrala čvrsto i organizirano. Pogodak iz prekida nam se nije smjeo dogoditi. Nakon postignutog gola domaćini su čvrsto stali u obranu i nisu nam pružili priliku za pogodak."

Elvis Scoria, trener Rijeke: "Dobra utakmica. Prvi gol donio nam je mnogo, a nakon njega gosti su teško pronalazili rješenja za našu obranu iako su imali nekoliko izglednih prilika. Pobjeda je došla u pravo vrijeme i bitna nam je za samopouzdanje, ali i za poziciju u nastvaku prvenstva. Pobjedu posvećujem sportskom direktoru Romiću, koji je prije dva dana imao tešku operaciju."

Peter Lerant, igrač Rijeke: "Bio je dobar derbi i mislim da je prvi gol odlučio utkamicu. To nam je podiglo samopouzdanje tako da smo sve ostalo lakše odradili. Ovo nam je važana pobjeda, a važno nam je i da su navijači i grad uz nas. Nadam se da će tako biti i kada ne budemo postizali dobre rezultate. Također bih želio sportskom direktoru, u svoje ime i u ime svih igrača, zaželiti što brži oporavak."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!