Automoto

Renault i službeno predstavio bolid

Ante Kojundžić • utorak, 01.02.2005.

Francuska momčad je na službenom predstavljanju u Monacu javnosti i novinarima prezentirala novi bolid pod nazivom R25. Bolid se nije previše razlikovao od inačice koju smo mogli vidjeti na testiranju u Valenciji…

Bolid nije drastično izmijenjen ni u odnosu na onaj prošlogodišnji. Jedine promjene su očite u većem stražnjem i povišenijem prednjem krilcu što je posljedica novih aerodinamičkih pravila. Prednje krilce ima i oblik slova ''v'', što je već viđeno na BAR-ovim i Williamsovim bolidima. Taj karakteristični izgled prednjeg krilca, gdje središnji dio niže položen, pokušava povratiti nešto izgubljenog downforcea i poboljšati tok zraka ispod bolida.

Valja spomenuti i kut između cilindara motora koji iznosi 72 stupnja, kao kod prethodnika, no za razliku od prethodnika bolje je izvedena sama integracija motora. Prošlogodišnja Renaultova boljka, nešto slabija snaga motora u odnosu na konkurente, je uklonjena.

U Renaultu se nadaju pobjedama, a više ih neće zadovoljavati podiji na koje su navikli. ''Sve je spremno za prelazak na iduću razinu'' rekao je direktor momčadi Patrick Faure. Renault nije jedini koji želi pobjedu. Slobodno može stati u red skupa s Williamsom, McLarenom i BAR-om koji su u lovu na crveni bolid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!