Rukomet

Zagrebaši samljeli Vardar, čeka se Ademar Leon

Ivan Varat • nedjelja, 10.04.2005.

Rukometaši Zagreba plasirali su se u finale Kupa pobjednika kupova nakon što su u maloj dvorani Doma sportova vrlo uvjerljivo 34:26 pobijedili skopski Vardar i tako nadoknadili minus dva iz prve utakmice. U finalu Zagreb će igrati protiv jakog Ademara iz Leona...

Zagreb, uzvratni polufinalni susret Kupa kupova
ZAGREB - VARDAR PRO 34:26 (16:11)
Mala dvorana Doma sportova, 3000 gledatelja
Suci: Laursen i Nielsen (oba iz Danske)

ZAGREB: Blažičko (13 obrana), Matošević, Pongračić 1, Goluža 8 (4), Vuković 1, Lelić, Kaleb 1, Špoljarić 3, Vori 7, Bilić 4, Štritof, Majnov 2, Horvat 7, Knez.

VARDAR PRO: Krasavac (8 obrana), Petkovski (2), Mitrović 2, Nedanovski 3, Laškoski 1, Stojanović 3, Anastasovski, Jonoski, Miricki, Markovski 7 (4), Stojčeski, Kolev 4, Tasevski, Kajganić 6 (1).

Sedmerci: Zagreb 4-4, Vardar 5-7
Isključenja: Zagreb 8 minuta, Vardar 16
Igrač utakmice: Zlatko Horvat (Zagreb)

Zagreb je ulaskom u finale Kupa kupova napravio veliki uspjeh. Zagrebaši su odigrali odlično i vrlo uvjerljivo pobijedili makedonski Vardar. Pokazali su da su kvalitetnija momčad što su, da je bilo malo više koncentracije, dokazat mogli već i u prvom susretu u Skopju. Ipak Makedonci su u Zagreb došli s dva gola prednosti (23:21), no ta prednost nije ima bila dovoljna. Zagreb je od prve do posljednje minute imao prednost i potpuno držao utakmicu pod kontrolom, te na kraju sasvim zasluženo slavio.

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Zagreb je pred oko 3.000 sjajnih gledatelja odlično otvorio utakmicu i konstantno povećavao svoju prednost do velikih 10:2 u 14. minuti. Pet minuta prije kraja prvog dijela Vardar je ipak smanjio na "opasnih" minus četiri (14:10), no vrlo brzo su Bilić i Majnov vratili na plus šest (16:10).

Pribojavali smo se da bi u nastavku moglo doći do pada Zagrebovog ritma što se ove sezone gotovo konstantno ponavlja u svakoj utakmici. Ipak Zagrebaši su odigrali odličnu utakmicu i niti u jednom trenutku nisu dopustili veći pad. Do manje krize došlo je tek u 37. minuti kada je Vardar ponovno došao do četiri gola zaostatka (19:15), no ponajviše zahvaljujući odličnom Zlatku Horvatu (koji je svih sedam golova postigao u drugom dijelu) Zagreb se ponovno odvojio na velikih 24:15 u 43. minuti i tu je pitanje finaliste bilo odlučeno.

Uz odličnog Horvata koji je u prvom dijelu promašio nekoliko stopostotnih prilika, no u drugom dijelu bio je možda i najbolji Zagrebov igrač, prevaga na Zagrebovoj strani bio je i Igor Vori, te Slavko Goluža sa svojom mirnoćom i velikim iskustvom. U finalu Zagreb će igrati protiv jake španjolske momčadi Ademara iz Leona za koju igra i naš Petar Metličić. Termini finalnih utakmica su 30. travnja i 8. svibnja, a ždrijeb domaćinstva je u utorak u Beču. Spomenimo da je ovo Zagrebu prvo finale nekog europskog natjecanja nakon čak šest sušnih godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!