Ostali sportovi

Jović ugostio najbolje hrvatske pjeskaše

Sportnet • subota, 27.08.2005.

Prvi službeni dan završnice Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, VIP TOUR - MASTERS 2005 u Olympic Centru u Pagu, protekao je u ležernoj, ali i natjecateljskoj atmosferi. Doduše nije bilo riječi o službenom dijelu natjecanja, već o nizu mečeva revijalnog karaktera između pripadnika sedme sile, organizatora i paških turista...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Iako su organizatori VIP Toura u pet godina stekli zavidno odbojkaško iskustvo, na terenu ono nije jamčilo uspjeh. Usprkos manjim ozljedama, ekipa sponzora tako je osvojila titulu najboljih rekreativaca. Sve ovo tek je uvertira sutrašnjeg početka natjecateljskog dijela turnira kad se od 10 ujutro na dva terena igraju susreti po skupinama za žene i muškarce. Nedjelja je rezervirana za polufinalne, finalne i susrete za 3. mjesto u obje konkurencije.

Prošlogodišnji se Masters održao na legendarnim splitskim Bačvicama, dok je ove godine gost Olympic Centra, na poziv velikana hrvatskog sporta - rukometaša Božidara Jovića. Masters je finale ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, na kojem nastupaju samo najbolji odbojkaši i odbojkašice ovogodišnjeg VIP Toura, pa nema kvalifikacija već u turnir izravno ulazi deset muških i šest ženskih parova, najbolje rangiranih na ovogodišnjem VIP Touru te po dvije ekipe s pozivnicama u svakoj kategoriji.

Glavni favoriti za osvajanje Masters turnira, Toni Ivković i Pero Križanović, ujedno su i pobjednici svih dosadašnjih turnira VIP Toura 2005. Time je splitski dvojac već osigurao naslov prvaka Hrvatske za ovu godinu, a ako osvoje i Masters, bit će to rekord nezabilježen u povijesti VIP Toura. Kod žena situacija je mnogo neizvjesnija. Iako ozljeđena, Andrea Jurčić ipak će nastupiti u paru s Tonkom Glavaš i pokušati osvojiti titulu najboljih pjeskašica. Najbližim konkurenticama smatraju se zagrebačke "kućanice" Martina Sesar i Roberta Čirjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!