Rukomet

Splitske juniorke bez šansi u Koprivnici

Ivor Krapac • četvrtak, 31.03.2005.

Susret Podravke Vegete i Splita trebao je biti poslastica četvrtfinala hrvatskog Kupa rukometašica, dvoboj jedinih preostalih hrvatskih predstavnica u eurokupovima. No, od svega nije bilo ništa nakon što su Splićanke žrtvovale prolaz u polufinale i stigle u Koprivnicu sa sastavom punim juniorki...

Ipak nije išlo bez glavnih igračica, koje su dobile odmor uoči nastavka prvenstva i nastupa u polufinalu Challenge kupa protiv Bayera iz Leverkusena. Podravka je projurila u polufinale s visokih 46:11, a sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena, koje je završilo s 21:7.

Golubić je zabila devet, Vresk sedam, a Franić i Tatari po šest golova za Podravku. K. Vrdoljak ubilježila je četiri pogotka za znatno oslabljeni Split, sva četiri iz sedmeraca.

Vezane vijesti

Sasvim jednosmjerno bilo je i u Virovitici, gdje je na klupi TVIN Trgocentra uspješno debitirao hrvatski izbornik Zdenko Kordi. TVIN je prošao u polufinale s glatkih 43:26 (24:12) protiv Osijeka CO, uz odluku već u prvom poluvremenu.

Kožnjak je zabila 12, Sabol osam, a Krušelj sedam golova za Virovitičanke, dok je iznimno raspoložena bila i vratarica Krstevska, koja je završila sa 16 obrana. "Potopljene" Osječanke vodile su Lovrak i Nenadić, sa sedam, odnosno šest pogodaka.

Trešnjevka se pobrinula za jedino iznenađenje, s 29:22 (13:8) u svojoj dvorani protiv Lipovca. Vranjičanke su izvele "trik" sličan splitskom, poštedjevši glavne igračice ovog puta kako bi bile spremnije za nastavak prvenstva, a vratilo im se na sličan način. Postavlja se pitanje - koga briga za taj Kup i zbog čega se uopće igra?

Daskijević je ubilježila sedam pogodaka, a Gračanin 13 obrana za Trešnjevku. I. Džeko završila je s 11 golova, a Petrinec s 12 obrana za Lipovac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!