Rukomet

Poraz Splićana, Varaždinci "prošetali"

Ivor Krapac • subota, 16.04.2005.

Prvoplasirani Split doživio je peti poraz u Ligi za ostanak. U 12. kolu izgubili su u Rijeci, uz 33:27 (17:11) za Zamet. Najuvjerljiviju pobjedu kola ubilježio je Varteks Di Caprio, s čak 41:23 (18:12) protiv Karlovca, dok je posljednjeplasirana Ekol Ivančica izgubila u Zagrebu, uz 30:29 (18:16) za Dubravu...

Zamet je bez osobitih problema uzeo dva boda protiv Splićana, uz 11 pogodaka Rokavca, osam golova Hrvatina i 16 obrana vratara Stevanovića. Gostujuću momčad vodili su Gagić i Domjan, sa šest, odnosno pet pogodaka.

Varteks DC imao je nešto teži posao protiv Karlovčana samo u prvom poluvremenu, u kojem su završili sa šest pogodaka prednosti. U drugih 30 minuta sve je išlo u jednom smjeru, uz 23:11 za Varaždince za konačnih velikih 18 razlike. Jagačić je zabio devet, Žnidarić osam, a Pipinić i Štimac po šest golova za Varteks, dok je goste iz Karlovca vodio Požega, sa šest golova. Barišić se pridružio s pet pogodaka, tri sa 7 m.

Dubrava je s pogotkom razlike bila bolja od Ekol Ivančice, uz odluku u završnici utakmice. Nakon što su domaći zabili za, pokazat će se kasnije, završnih 30:29, gosti iz Ivanca su u posljednjim sekundama imali priliku za izjednačenje, no mladi reprezentativac Alen Blažević nije bio precizan iz sedmerca. Dubravu su do pobjede vodili Obad i Zirdum, s deset, odnosno sedam golova, dok se vratar Sladoljev pridružio s 11 (8+3) obrana. Ekol Ivančici nije pomoglo deset pogodaka Uremovića, sedam golova Blaževića, ni 14 obrana Zagorščaka.

Đakovo je u svojoj dvorani ubilježilo 32:26 (16:14) protiv Crikvenice i time došlo na drugo mjesto ljestvice, s bodom prednosti pred večerašnjim suparnicima. Rajković je završio s 20 obrana, Grubeša s osam, a Šunda sa sedam pogodaka za domaće. Prskalo je ubilježio osam golova za Crikvenicu (pet sa 7 m), Zelić je dodao šest pogodaka, a Dokmanović 14 obrana.

Liga za ostanak, 12. kolo: Zamet - Split 33:27, Đakovo - Crikvenica 32:26, Varteks Di Caprio - Karlovac 41:23, Dubrava - Ekol Ivančica 30:29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!