Rukomet

Osijek EM - Gorica: Osijek do prve pobjede u novoj dvorani

Željko Kubatka • nedjelja, 17.04.2005.

Rukometaši Osijeka uspješno i očekivano odradili su prvu utakmicu u novoj dvorani protiv vrlo mlade ekipe Gorice. Utakmica je bila izjednačena samo u prvom poluvremenu kada je rezultat bio neizvjestan i kad su se uspješne akcije i golovi smjenjivali na obje strane, a osječka Kohorta strepila za krajnji ishod utakmice. U drugom dijelu sve je brzo riješeno uspješnom realizacijom Osječana...

Osijek, završnica Kupa Hrvatske
OSIJEK ELEKTROMODUL - GORICA 38:27 (18:17)
Sportska dvorana Jug, 800 gledatelja
Suci: Giljević (Ploče) i Komazin (Metković)

OSIJEK: Rajković, Đurin 1, Bojić 4, Bičanić 5, Jurić 2, Abramović 3, Kovačević 5, Kasak 3, Somić, Privšek 4 (3), Opančar 2, Kuže 8, Bičvić 1, Čurak.

GORICA: Lazić 2, Pekera 3, Černetić 4, Bobić, Šimunić, Nedić 5, Konjar, Mićija, Dijanić, Svalina 2, Jurinović, Ercegovac, Petrač 2, Mesarov 9 (6).

Sedmerci: Osijek 3-3, Gorica 7-9
Isključenja: Osijek 22 minute, Gorica 16
Igrač utakmice: Domagoj Kuže (Osijek)

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Kubatka

Osijek je pred prepunim gledalištem nove osječke dvorane i uz potporu Kohorte, koja je došla posebnim autobusom s nogometne utakmice Osijek - Dinamo, svladao mladu ekipu Gorice.

Utakmicu su otvorili rukometaši Gorice, te odmah na početku dobili priliku da iz sedmerca povedu, ali je golman Osijeka obranio njihov pokušaj. Kapetan ekipe Osijek Elektromodula Privšek zabio je prvi gol na utakmici. Igor Bojić postigao je pogodak u 10. minuti i doveo domaćine u vodstvo od 6:3, no nakon toga golovima Tomislava Mesarova i Roberta Lazića Gorica smanjuje rezultat na 6:5. U 18. minuti, igrač Gorice Černetić vrlo uspješnom akcijom izjednačio je rezultat na 10:10. Kohorta je u potpunosti ispunila dvoranu u 21. minuti utakmice kada ih je autobus iz Gradskog vrta dovezao pred dvoranu.

Igrači Osijeka Privšek i Abramović u 22. minuti radi prigovora i grubog prekršaja zaradili su isključenja. Osijek je i bez dva igrača dao gol i poveo s 13:12. U 24. minuti ekipa iz Velike Gorice prvi put je povela, rezultatom 14:13, što je domaćem treneru Ivanu Duvnjaku bio signal za time-out. Poslije tog predaha Osijek je zabio gol i opet dobio isključenje igrača s brojem 10, Kovačevića. Trener Gorice Vladimir Jelčić minutu prije kraja prvog dijela iskoristio je svoj prvi time-out. Ekipa domaćina se uspješo obranila i pet sekundi prije kraja povela s 18:17, a s tim je rezultatom i završilo prvo poluvrijeme.

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

U drugom dijelu ušao je juniorski reprezentativac Hrvatske Damir Bičanić i odmah postigao gol i zaradio svoje prvo isključenje na utakmici. U ovom dijelu utakmice u ekipi Gorice najviše se istaknuo Ivo Nedić, koji je s nekoliko uspješnih akcija održavao Goricu izjednačenu s ekipom Osijeka. Sve do 37. minute rezultat se kretao kao i u prvom dijelu s golom razlike za Osijek. Poslije uspješne obrane golmana Abramović je doveo Osječane do prednosti od tri gola.

U 38. minuti Osječani su preko Jurića poveli s pet golova razlike nakon čega je mladi juniorski reprezentativac Bičanić svojim drugim pogotkom prelomio utakmicu. Igrači Gorice nikako nisu uspjevali probiti obranu Osijeka i postići pogodak, dok su s druge strane domaćini punili mrežu Velikogoričanima.

U 43. minuti već je bilo osam golova razlike i igrači Gorice kao da su izvjesili bijelu zastavu za predaju. Trener Jelčić uzeo je time-out što nije puno pomoglo igračima Gorice. U 46. minuti Trpimir Petrač zaradio je svoje treće isključenje što je bio kraj utakmice za njega.

U 51. minuti domaći igrač Abramović također je zaradio treće isključenje, i crveni karton. Od tada igrači Osijeka samo su povećavali razliku u pogocima. U 55. minuti razlika je bila 10 pogodaka. Utakmica je završila rezultatom 38:27, očekivanom pobjedom domaćina, no nitko nije vjerovao u takvu veliku razliku u golovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!