Rukomet

Zagreb - Osijek: Zagreb novi stari pobjednik Kupa

Željko Kubatka • nedjelja, 17.04.2005.

Osijek, finale Kupa Hrvatske
ZAGREB – OSIJEK ELEKTROMODUL 34:22 (19:11)
Sportska dvorana Jug, 800 gledatelja
Suci: Giljević (Ploče) i Komazin (Metković)

ZAGREB: Blažičko, Pongračić 6, Goluža 4 (4), Vuković 3, Lelić 1, Špoljarić 2, Vori 7, Štritof, Matošević, Majnov 6, Horvat 5, Knez, Kaleb, Valčić.

OSIJEK: Rajković, Đurin, Bojić 2, Bičanić 5, Jurić 2, Abramović 1, Kovačević 2, Kasak 2, Soić, Privšek 1 (1), Opančar 2, Kuže 4 (1), Bičvić 1, Čurak.

Sedmerci: Zagreb 4-4, Osijek 2-4
Isključenja: Zagreb 12 minuta, Osijek 8
Igrač utakmice: Igor Vori (Zagreb)

Slika 2 od 2.
Foto: Željko Kubatka

Rukometaši Zagreba pokazali su u Osijeku na završnici Kupa klasu više od drugih ekipa. Osvojili su Kup vrlo uvjerljivo i po dvanaesti put podigli pobjednički pehar. Osječani su bili svjedoci vrhunskog rukometa ekipe Zagreba, ali i plasmana Osijeka u Kup Kupova.

Već u prvoj minuti Zagreb je vodio 2:0 golovima Pongračića i Horvata. Nervozni Osječani, koji u ovoj utakmici nisu imali što izgubiti, golom najboljeg pojedinca u ekipi Osijeka Bičanića smanjili su razliku na 2:1.

Osječka publika podigla se na noge i negodovala kada su suci okarakterizirali grubi start Goluže nad Bičanićem kao prekršaj i dosudili sedmerac u korist Zagreba, koji je Goluža i iskoristio, te doveo Zagreb u devetoj minuti u vodio 6:2.

U osamnaestoj minuti utakmice kapetan Osijeka promašio je sedmerac, te je na semaforu i dalje stajalo 11:6 za Zagrebaše. Od tada u prvom poluvremenu razlika se kretala od šest do osam golova za ekipu Zagreba. Obje ekipe igrale su vrlo čvrsto u obrani, pa je tako Vukoviću napukla arkada nenamjernim prekršajem Domagoja Kužea. Na odmor se otišlo sigurnim vodstvom Zagreba s 19:11.

Slika 1 od 1.
Foto: Željko Kubatka

Najbolji igrač utakmice Igor Vori u prvom je dijelu bio vrlo dobro čuvan i možda malo umoran od susreta s Medveščakom, pa je tako prvih trideset minuta postigao samo dva gola, no u nastavku se probudio i s još pet golova i izvrsnim razigravanjem suigrača na krilnim pozicijima bio proglašen za najboljeg igrača finalnog susreta.

Zagrebaši su drugi dio odigrali rutinirano, održavali i povećavali razliku koja je u nekim trenucima bila i trinaest golova. Osječka publika koja je u potpunosti ispunila dvoranu Jug na kraju je burno pozdravila igrače Osijeka, ali i nove stare pobjednike Kupa.

Srebrne medalje igračima Osijeka podijelio je osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, dok je pobjednicima Kupa prijelazni pokal HRS-a predao predsjednik Saveza Željko Kavran. Osječni će sljedeće sezone predstavljati Hrvatsku u Kupu kupva što je najveći uspjeh rukometnog kluba iz Osijeka. Organizacija turnira bila je vrlo uzorna čemu je pridonijela i odlična i korektna osječka publika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!