Rukomet

Šlag europske rukometne sezone

Ivan Varat • petak, 29.04.2005.

Europska rukometna sezone došla je do samog kraja. Prvu finalnu utakmicu Lige prvaka u subotu će odigrati dva španjolska kluba Ciudad Real i Barcelona, dok će dva njemačka sastava Magdeburg i Tusem Essen igrati finale Kupa EHF-a...

Vikend pred nama donosi nam prve finalne utakmice europskih rukometnih kupova. U Ligi prvaka igrati će Ciudad Real i Barcelona, odnosno Mirza Džomba protiv Davor Dominikovića. Džomba i društvo prije tri dana u prvenstvu pobijedili su Barcu 27:25 i došli do psihološke prednosti. No biti će ovo novi i zasigurno vrlo izjednačen dvoboj.

Slika 1 od 2.

"Nismo se dobro branili u drugom dijelu, a u napadu moji igrači previše su solirali. No ovaj poraz neće prviše utjecati na nas, sada imamo šansu analizirati i popraviti pogreške koje smo radili. Finale Lige prvaka ipak je nešto sasvim drugo", komentirao je trener Barcelone Xesco Espar.

Barcelona lovi šestu titulu prvaka Europe, dok bi Ciudad Realu ovo bio prvi naslov. I jedni i drugi imaju odličnu ekipu punu reprezentativaca. U Barceloni između ostalog igraju - španjolski reprezentativci vratar David Bareufet i Iker Romero, Mađar Laszlo Nagy, Danac Lars Jeppesen, Francuz Jerome Fernandez, Slovenac Luka Zvizej, dok su u Ciudad Realu - Islanđanin Olafur Stefansson, Šveđanin Jonas Kallman, Egipćanin Husein Ali Zaki, Francuz Dider Dinart, te španjolski reprezentativci Alberto Entrerrios, Rolando Urios i vratar Jose Hombrados, te legenda Talant Dušebajev.

U Kupu EHF-a prvi finalni susret u subotu igraju dva kluba iz Bundselige - trećeplasirani Magdeburg i petoplasirani Tusem za koji brani naš Mario Kelentrić. Biti će to također dvoboj klubova koji se dobro poznaju. Oleg Veliki, Dimitri Torgovanov, Oliver Roggisch za Tusem, te Stefan Kretzschmar, Joel Abati, Oleg Kulešov za Magdeburg.

Zagreb i Ademar prvu utakmicu finalnu igraju u nedjelju u Leonu u drugom po snazi europskom kupu - Kupu pobjednika kupova. U finalu Challenge kupa sastaju se pak švicarski predstavnik Wacker Thun i ABC Braga iz Portugala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!