Rukomet

Lino Červar: "Ne idemo s bijelom zastavom"

Ivor Krapac • petak, 29.04.2005.

Nedjelja donosi prvu od dvije utakmice velikog izazova za rukometaše Zagreba u finalu Kupa pobjednika kupova. Na redu je gostovanje u Leonu, kod jakog Ademara, trenutno četvrtoplasiranog u španjolskom prvenstvu i favorita u ovom ogledu. Naravno, Zagrebaši se ne misle predati...

Lino Červar, hrvatski izbornik i Zagrebov šef struke, u razgovoru za Sportnet.hr najavljuje teški ispit u Leonu: "Dobro smo radili u Poreču, na pripremama za ovu utakmicu, ali nas je pogodilo nekoliko problema. U prvom redu s ozljedom Nikše Kaleba, koji najvjerojatnije neće igrati u Španjolskoj, no stanje nije idealno ni s Ivanom Pongračićem, koji je istegnuo vratni mišić i danas će nakon kratke stanke prvi put biti na treningu. U utakmici s Medveščakom ozlijedio se i Slavko Goluža, koji je udario i natukao šaku."

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Od tri ozlijeđena, Pongračić i Goluža bi trebali biti spremni za susret u Leonu, dok je stanje najozbiljnije s iskusnim reprezentativnim lijevim krilom, koji je zbog problema sa zadnjom ložom i dalje izvan treninga. "Kaleb, po mom mišljenju, neće moći u nedjelju, držimo palčeve da se što prije oporavi i vrati u sastav", rekao je Červar.

O suparnicima se puno zna. "Javna je tajna da su oni favoriti", dodao je prvi čovjek struke hrvatskih prvaka: "No, ne idemo tamo s bijelom zastavom; ovo je za nas veliki motiv i izazov, moramo odigrati možda i najbolje ove sezone da dođemo do povoljnog rezultata. Trebamo biti taktički jaki i igrati u oba pravca, stisnuti u obrani i svesti njihov broj pogodaka ispod 30 jer im je baš to, puno trke i efikasnost, glavna snaga. Često zabiju i 38 golova po utakmici."

Po sastavu, Červar je suparnike opisao ovako: "Legija stranaca i jakih domaćih igrača, španjolskih reprezentativaca. Glavna snaga im je vanjska linija Metličić - Entrerrios - Kjelling, uz pivota Colona - njihov, rekao bih, glavni kvartet. Colon je mjesec dana bio ozlijeđen, no stigao se oporaviti i igrat će protiv nas."

No, to nije sve u multionacionalnom sastavu kojeg vodi Manolo Cadenas. Červar je izdvojio još nekoliko prijetnji: "Na krilima su Rus Krivošljikov desno i Juanin Garcia lijevo, Martinez kao prvi golman, a imaju i dobre igrače iz drugog plana i vruću atmosferu u dvorani. Očekuje se oko 5.000 gledatelja i dodatan pritisak na nas."

Ukoliko sve prođe dobro, bit će to najbolja pozivnica za uzvrat u Ledenoj dvorani Doma sportova, koji je na redu sedam dana kasnije, 8. svibnja. "Trenutno su nam sve misli samo na prvoj utakmici, o uzvratu kod kuće razmišljat ćemo tek kad sudac odsvira kraj u Leonu", dodao je Červar.

S kakvim rezultatom Zagrebaši dolaze iz Španjolske znat ćemo u nedjelju oko 18,30 sati. Posljednji veliki test u sezoni koja je već donijela osvajanje hrvatskog Kupa i praktički osiguran naslov prvaka...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!