Rukomet

Zagreb slaže potpuno novu momčad

Ivan Varat • utorak, 03.05.2005.

Debakl u Leonu u prvom susretu finala Kupa kupova donio je loše raspoloženje na lica igrača i vodstva RK Zagreba. No u svom tom sivilu i depresiji nakon utakmice, direktor Bartol Kaleb najavio je da će Zagreb sljedeće sezone biti mnogo jači...

Zagreb je u Leonu doživio težak poraz, najteži u europskim natjecanjima i tako se i prije uzvrata oprostio od naslova nabolje momčadi Kupa pobjednika kupova. Iako je ovaj poraz svima teško pao, treba biti realan i reći da je Zagreb uspoređujući kvalitetu igrača i budžet klubova barem "desetak" golova lošiji od Ademara.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

No trener Lino Červar i Zagrebova struka odlično su skautirali španjolsku momčad i planovi su bili da se manjak kvalitete nadoknadi većom željom, borbenošću i trkom. Zagrebaši su to vrlo dobro provodili četrdesetak minuta, no nakon toga uslijedio je potpuni pad. Španjolci su podigli ritam, Zagrebaši ga nisu mogli pratiti, počeli su griješiti i jedonstavno bili su pregaženi. Velikh 12 golova zaostatka razlog su što će se uzvrat najvjerojatnije igrati u maloj dvorani Doma sportova iako je sve bilo spremno za spektakl u Ledenoj dvorani. No navijači bi u nedjelju svakako trebali doći pozdraviti i podržati Zagrebaše jer i samo finale veliki je uspjeh s ovako limitiranom momčadi.

Zagrebovi čelnici konstantno planiraju i dogovaraju izgled momčadi za sljedeću sezonu. Sigurno je jedno - dogoditi će se velike promjene. Još se nezna točno tko će otići osim Vorija koji ide u Barcelonu, no otprilike se zna popis pojačanja na koja se ozbiljno računa. U igri su i dva Crnogorca Goran Đukanović koji igra za Lovćen i Petar Kapisoda iz sarajevske Bosne.

Po riječima direktora Kaleba momčad bi otprilike ovako trebala izgledati - na golu Blažičko i Jerković koji trenutno brani u Njemačkoj, na lijevom krilu Kaleb i Kaipsoda, na desnom mladi Čupić iz Metkovića i Horvat, pivoti Anušić iz BiH, Sulić koji će uskoro raskinuti ugovor s Fotexom i Đukanović, te u vanjskoj liniji Terzić i Buntić iz Izviđaća, Kubanac Diaz iz Fotexa, Špoljarić, Majnov i Vuković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!