Rukomet

Velika nada našeg rukometa u Ciudad Realu

Ivan Varat • utorak, 10.05.2005.

Sljedeće sezone u jednom od najboljih europskih klubova španjolskom Ciudad Realu igrat će čak trojica Hrvata. Uz Džombu i Metličića dres europskog viceprvaka nosit će i talentirani 16- godišnji juniorski reprezentativac Nikola Kedžo...

Mlade nade našeg rukometa Nikola Kedžo i Matko Bujas krajem travnja otputovali su u Španjolsku na probu u slavni BM Ciudad Real, a senzacionalna vijest govori da je 16- godišnji juniorski reprezentativac i sada već bivši član RK Adriachema, drugoligaša iz Kaštel Gomilice Nikola Kedžo potpisao ugovor s europskim viceprvakom.

Nakon što je sjajno odradio treninge i tako zadovoljio stručnjake ovako velikog europskog kluba, sigurno je da se radi o izvanserijskom talentu. Mladi Kedžo je ljevak, igra na poziciji desnog vanjskog i ima sjajne fizičke predispozicije, visok je 203 cm i težak 98 kg. Već je dobio i nadimak "hrvatski Nagy" jer po konstituciji neodoljivo podsjeća na odličnog mađarskog reprezezentativca i člana Barcelone Laszala Nagya.

U Ciudad Realu od početka ove sezone vrlo uspješno igra naš reprezentativac Mirza Džomba, a na ljeto će iz Leona u Ciudad Real preselit i Pero Metličić kojeg bi u reprezentaciji jednog dana trebao zamjenit upravo mladi Kedžo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!