Rukomet

Zagreb korak do naslova

Ivor Krapac • srijeda, 27.04.2005.

Rukometaši Zagreba stigli su korak do osiguranja svog 13. naslova u hrvatskom prvenstvu. Zagrebaši su u 14. kolu Lige za prvaka u gradskom derbiju ubilježili 36:29 (20:15) protiv Medveščak Infosistema, a proslavu naslova mogla bi im donijeti pobjeda u idućem kolu...

Zagreb je rutinski ubilježio ono što se i očekivalo, nova dva boda. U 17. minuti vodili su sa 16:5, do kraja prvog poluvremena malo usporili, a u drugih 30 minuta očuvali stečenu prednost. "Medvjedi" ipak nisu imali snage za povratak.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima ponovno je bio Igor Vori, s devet pogodaka, dok se Zlatko Horvat pridružio s pet golova. Bešlić i Pašalić zabili su po sedam, a Knežević šest golova za Medveščak.

Zagreb će se u idućem kolu, 11. svibnja u Čakovcu susresti s Perutninom Pipo IPC, a pobjeda bi im donijela novi naslov prvaka. No, prije te utakmice čeka ih dvostruki veliki izazov protiv Ademar Leona u finalu Kupa kupova, ove nedjelje u Španjolskoj i tjedan kasnije u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Odigrana je i jedna utakmica Lige za ostanak. Gorica je u zaostatku iz 12. kola uzela vrijedan gostujući bod, 27:27 protiv Zadar-Eve, čime je skočila na treće mjesto ljestvice. Domaći su nakon prvih 30 minuta vodili sa 17:14, no nisu izdržali do kraja.

Ninčević je ubilježio 11 golova, a vratar Karabatić 12 obrana za Zadrane. Goste iz Velike Gorice vodili su Mesarov i Černetić, s po šest pogodaka, dok se vratar Ercegovac pridružio s 11 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!