Ostali sportovi

Ricardo i Emanuel poraženi u finalu Šangaja

Sportnet • utorak, 24.05.2005.

Na prvom ovopsezonskom turniru Svjetske serije u odbojci na pijesku, njemačka kombinacija Christoph Dieckmann i Andreas Scheuerpflug iznenadila je pobjedom u finalu protiv aktualnih svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika Ricarda i Emanuela...

Slika 1 od 2.

U nedjelju navečer (22.5.) završen je prvi ovosezonski turnir odbojke na pijesku iz Svjetske serije SWATCH-FIVB World Tour. Suprotno očekivanjima do svoje prve pobjede na Touru došli su Nijemci Christoph Dieckmann i Andreas Scheuerpflug. Njihova pobjeda dobiva dodatno na težini kada se uzme u obzir da su u finalu s 2:1 u setovima (21:18, 15:21, 16:14) bili bolji od prvih favorita ove sezone Brazilaca Ricarda i Emanuela, lanjskih osvjače Svjetske serije, aktualnih olimpijskih i svjetskih prvaka.

"Ova pobjeda nam je jako posebna. Pobijedili smo najbolje na svijetu, olimpijske pobjednike", s neskrivenim oduševljenjem komentirao je 37-ogodišnji Scheuerpflug.

Dieckmann je dodao kako sada i on, a ne samo njegov brat blizanac, ima pobjedu na SWATCH-FIVB Svjetskoj seriji. Dosadašnji najbolji rezultat bio im je treće mjesto u Klagenfurtu lani.

"Mi želimo obraniti naslov svjetskih prvaka i još jednom osvojiti Svjetsku seriju. Nakon Atene igrali smo samo s brazilskim parovima. Bilo je sjajno konačno se suočiti s parovima iz drugih zemalja. Nijemci su danas igrali vrlo dobro", mirno je komentirao Emanuel.

Treće mjesto osvojila je švicarska kombinacija Egger - Laciga, koji su s 2:1 u setovima svladali četvrte nositelje, također, Brazilce Marquesa i Insfrana.

Sljedeći turnir Svjetske serije (M) pod nazivom VIP OPEN igra se od 8. do 12. lipnja 2005. u Zagrebu. Do sada se za sudjelovanje prijavilo više od 100 parova, iz čak 32 zemlje, sa svih kontinenata..

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!