Ostali sportovi

Božić: "Moj život bit će sažet u tih 36 minuta borbe!"

Igor Jurišić • četvrtak, 02.06.2005.

Na današnjoj press konferenciji u hotelu "Panorama" javnosti su se obratili protagonisti bitke za naslov svjetskog prvaka po WBF verziji, Stjepan Božić i Nader Hamdan. Obojica su izrazili poštovanje prema protivniku, ali su isto tako bili uvjereni u svoju pobjedu...

Slika 1 od 1.

U Stjepanovom taboru vrlo ozbiljno su pristupili pripremama za predstojeći meč. Odgledano je nekoliko kazeta sa Hamdanovim nastupima i Stjepan najavljuje da će se znati suprotstaviti renomiranijem Australcu: "Odgledao sam nekoliko Hamdanovih borbi, između ostalih i onu protiv Abrahama, u kojoj je poražen prekidom u 12. rundi. Ja , brat (Vlado Božić) i Milan Rihter smo pripremili taktiku i mislimo da imamo rješenje za njega.". Na to se odmah nadovezao i Stjepanov brat i trener Vlado Božić: "Ima i on taktiku za nas pa ćemo vidjeti tko će na kraju biti bolji!".

Hamdan je puno iskusniji borac od Stjepana i zasigurno se borio sa puno jačim boksačima. To priznaje i sam Stjepan: "Hamdan je dosad imao 16 mečeva na 12 rundi, ovo će mu biti sedamnaesti. Meni je ovo tek prvi. Ja cijenim i respektiram Hamdana, ali neću ga ni precijeniti niti podcijeniti. Mislim da sam brži i fizički pripremljeniji borac od njega i u tome vidim svoju prednost. Pored toga, ja želim taj naslov više od njega, no naravno ni on sigurno nije došao ovdje izgubiti". Na Stjepanove riječi ponovno se nadovezao Vlado Božić: " Mislim da mi poznajemo Hamdana puno bolje nego on nas. Ništa nismo prepustili slučaju jer ovo je životna prilika. Čitav naš život bit će sažet u tih 36 minuta borbe! Ipak, boks je boks, i svašta se u ringu može dogoditi."

Stjepanu će značajna prednost biti i podrška brojne zagrebačke publike. No, isto tako, Stjepan neće slijepo srljati na protivnika u potrazi za nokautom: "Već sam se jednom borio pred punim Domom Sportova i publika je djelovala na mene tako da sam htio doslovno iščupati srce protivniku. Drago mi je da sam imao taj meč prije, tako da znam što mogu očekivati. Znam da će svi od mene očekivati nokaut, ali držat ću se svoje taktike, a nokaut ako dođe - dobro dođe".

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Jurišić

Božićev protivnik Nader Hamdan, čuo je puno lijepih stvari o Hrvatskoj od svojih prijatelja: "Da, lijepo mi je u Hrvatskoj. Prijatelji su mi pričali o Hrvatskoj, a i kad sam došao ovdje, ljudi su bili ljubazni prema meni. Što se tiče mog protivnika, znam da je jak borac, no ja sam se borio svugdje u svijetu i sa najboljim svjetskim borcima. Poštujem Božića, no došao sam pobijediti i odnijeti titulu u Australiju. Poseban mi je užitak pobijediti borca na njegovom terenu, a sada sam došao pobijediti hrvatskog prvaka, u njegovom gradu.".

Na pitanje kako će se odvijati tijek borbe Hamdan odgovara: "Ništa ne mogu reći unaprijed. Moram prvo vidjeti kako će se stvari odvijati u ringu, kakvi su odnosi snaga.". Stjepan je na to odmah odgovorio:" Hamdan može biti siguran kako će u meni imati najtežeg protivnika dosada. Nadam se da će biti maksimalno spreman kako bi publika u potpunosti uživala u meču, a i zbog toga da nakon borbe ne bude nikakvih dvojbi tko je bolji borac.. Ni na Hamdanov odgovor nije se trebalo dugo čekati:" Nema problema! Bit ću spreman! Nisam ovdje došao na odmor. Došao sam pobijediti!".

Slika 3 od 4.

Osim Božića i Hamdana na press konferenciji su bili prisutni i Goran Borović i Vedran Akrap. Borović je u zadnji trenutak ostao bez protivnika, slavnog Ramona Dekkersa. "Jako sam razočaran što neću imati priliku boriti se s Dekkersom. Već 13 godina priželjkujem taj meč i kad se povukao u mirovinu, bio sam jako žalostan što neću imati priliku boriti se s njim. Sada sam konačno imao priliku ukrstiti rukavice s njim, no ponovno nije bilo sreće.", požalio se Borović. S druge strane i Akrapu je promijenjen protivnik i sada će se boriti protiv Petka Miladinova. "Maskimalno sam koncentriran na taj meč, no kad on završi ostat ću kraj ringa i dati punu podršku Stjepanu. Uvjeren sam da će titula ostati u Zagrebu!", poručuje Vedran.

Nažalost na pressici smo dobili i nekoliko loših vijesti. Saznali smo da su sa turnira otpale svjetske superzvijezde Ramon Dekkers, Gary Goodridge i Tom Erikson. Unatoč tom, mečevi naših boraca, a pogotovo Stjepanov povijesni meč za svjetsku titulu, bit će dovoljan mamac publici da ispuni Dom Sportova i dođe podržati naše borce. Nadamo se da će nakon ove subote nezavisna Hrvatska konačno imati svjetskog boksačkog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!