Ostali sportovi

Crocop protiv K-1 prvaka

Igor Jurišić • srijeda, 07.12.2005.

Napokon je razriješen odgovor na pitanje tko će biti protivnik Mirka Filipovića na novogodišnjem PRIDE turniru. Glasine uoči dvoboja su se i ovaj puta pokazale točnima i Mirkov sljedeći protivnik biti će opasni Novozelanđanin Mark Hunt...

Hunt će biti sve, samo ne lagan zalogaj za Mirka. Iako je riječ o borcu koji ima relativno malo iskustva u ultimate fighting borbama, Huntov stil borbe je vrlo opasan za našeg borca. Naime, Hunt je bivši K-1 svjetski prvak i vrlo je jak u stand-up borbi, stoga Crocop u ovoj borbi neće imati prednost u ovom segmentu, prednost koju je imao protiv svih ostalih boraca s kojima se susretao u PRIDE-ovom ringu

Slika 1 od 1.

Hunt je dosad imao tri PRIDE borbe, u kojima je zabilježio dvije pobjede i jedan poraz. Poraz je zabilježio u svojoj prvoj borbi, kada ga je polugom svladao vrlo dobri grappler Hidehiko Yoshida. Nakon toga uslijedila je pobjeda nokautom protiv Daniela Bobisha, a pravo upozorenje koliko je Hunt opasan u stand-up borbi došlo je u njegovoj borbi sa aktualnim PRIDE prvakom Wanderlei Silvom, kada je Hunt s par razornih boksačkih tehnika doveo prvaka na rub nokauta i na kraju slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

Istaknimo i činjenicu da ovo nije prvi međusobnih susret Crocopa i Hunta. U vrijeme dok su se još obojica natjecali pod okriljem K-1 organizacije, Mirko je pobijedio Hunta jednoglasnom sudačkom odlukom. Meč se održao u vrijeme dok je Hunt još uvijek bio aktualni K-1 prvak, a borbu je presudio Mirkov poznati lijevi high-kick, koji je oborio Hunta na pod, no moćni Novozelanđanin se vrlo brzo oporavio od tog strahovitog udarca i nastavio borbu što samo dokazuje koliko ga je teško nokautirati.

Iako smo s pravom nahvalili Hunta, činjenica je da je Mirko ipak favorit u ovom dvoboju. Što se tiče stand-up borbe, tu je u najmanju ruku ravnopravan Huntu, a ako tu stvari ne budu išle po planu, Mirku uvijek ostaje opcija odvođenja borbe u parter, gdje je sigurno bolji od novozelandskog borca. Huntova jedina šansa je u borbi na nogama, a vrlo dobro je poznato koliko je teško pobijedit našeg borca u tom segmentu borbe. Sve u svemu optimistični smo prije ove borbe i unatoč teškom protivniku, vjerujemo da će Mirko s pobjedom ući u novu godinu, godinu u kojoj ga očekuju teška iskušenja na velikom PRIDE-ovom Grand Prix turniru u teškoj kategoriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!