Ostali sportovi

Hrvatska dobiva ultimate fight prvaka!

Igor Jurišić • četvrtak, 22.12.2005.

Nakon što je u tekućoj godini hrvatski ultimate fighting prošao fazu porođajnih muka i nakon što je kroz organizaciju nekoliko turnira dostignut respektabilni nivo kvalitete,u sljedećoj godini bit će napravljen još jedan veliki korak naprijed u popularizaciji ovog sporta...

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Naime, Hrvatska će u sljedećoj godini dobiti po prvi puta svog profesionalnog ultimate fighting prvaka. Zasada je službeno potvrđeno da će se prvak tražiti u teškoj kategoriji,dakle kategoriji preko 93 kilograma. Sustav natjecanja je osimšlen tako da će se kroz dva turnira četvorice boraca dobiti dva finalista, koji će se onda u međusobnom finalnom dvoboju boriti za laskavu titulu.

Prvi turnir četvorice boraca bit će održan u sklopu Ultimate Nokaut 4 turnira, koji će biti održan u Karlovcu, krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine. Osim tog mini turnira, na Ultimate Nokautu 4 bit će održane i kvalifikacijske borbe za drugi turnir četvorice, koji bi trebao biti održan krajem svibnja . Kulminacija svega dogodit će se na finalnom turniru koij bi trebao biti održan u listopadu u Zagrebu. Pobjedniku turnira pripast će laskava titula prvog ultimate fight prvaka Hrvatske i novčana nagrada od 5 000 eura.

Osim prvaka u teškoj kategoriji, postoji velika mogućnost da dobijemo i prvaka u kategoriji do -93 kilograma. Zasada je samo iznesena ta ideja, a više službenih podataka o vremenu održavanja ovih turnira dobit ćemo kad se organizatori dogovore oko datuma održavanja. U svakom slučaju sljedeća godina donosi nam pregršt zanimljivih ultimate fight događanja i ljubitelji ovog sporta će konačno doći na svoje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!