Tenis

Ljubo sedmi nositelj Australian Opena, Mario 18.

Igor Jurišić • četvrtak, 12.01.2006.

Naš najbolji tenisač Ivan Ljubičić, postavljen je za sedmog nositelja prvog Grand Slama sezone, što se od idućeg tjedna igra u Melbourneu...

To u prijevodu znači da Ljubo najranije u četvrtfinalu može ići na najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera, koji je ovog trenutka ipak klasa za sebe. Za sve ostale se toliko ne bojimo, svi oni su protivnici po mjeri.

Ljubičić nije jedini naš postavljeni igrač na Australian Openu. Na mjesto 18. nositelja, organizatori su postavili Marija Ančića, što mu garantira lakšeg protivnika na papiru u prvim kolima. Inače za prvog nositelja turnira postavljen je, a tko drugi neko Federer, drugi nositelj je Andy Roddick, treći domaći favorit Lleyton Hewitt, dok listu prva četiri nositelja zaključuje David Nalbandian.

U ženskom dijelu turnira nositeljice predvodi Lindsay Davenport, druga nositeljica je Kim Clijsters, koja još uvijek nije 100% sigurna za nastup u Melbourneu, budući da je ovaj tjedan zbog ozljede morala otkazati nastup u Sydneyju. Među prve četiri nositeljice su još Francuskinja Amelie Mauresmo na trećem mjestu i Ruskinja Marija Šarapova na četvrtom. Ždrijeb Australian Opena je na rasporedu u petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!