Ostali sportovi

"Noć istine" donosi prvog hrvatskog ultimate fight prvaka

Igor Jurišić • subota, 14.01.2006.

Napokon je sve spremno za "Noć Istine", najjači ultimate fight turnir ikad održan u Hrvatskoj. Početkom ožujka, u uzavreloj atmosferi karlovačke dvorane "Mladost", sučelit će se najjači hrvatski ultimate fight borci u teškoj kategoriji...

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

11. ožujak biti će zlatnim slovima zapisan u povijest hrvatskog ultimate fighta. Toga dana najboljih osam naših ultimate fightera međusobno će odmjeriti snage i odlučiti prvog hrvatskog ultimate fight prvaka na Utimate Nokaut 4 turniru, radnog naziva "Noć Istine". I bit će to zaista noć istine. Konkurencija je strašna, u turniru gotovo da i nema outsidera i svaki borac koji uđe u ring karlovačke dvorane s pravom se može nadati pobjedi.

A, put do pobjede biti će posut trnjem. U konkurenciji za pobjednika su Igor Pokrajac iz Crocop Teama, zatim dosad nedodirljivi član UFK "Dubrava" Marko Igrc, njegov klupski kolega Ante Maljković, zatim pakleni borac iz Španskog Ivan Kralj, legenda i pionir hrvatskog ultimate fighta Sanjin Kadunc iz riječke Piranye, njegov klupski kolega Ivan Bačić te neporaženi borac iz UFK Trešnjevke Emil Poljak. Ime posljednjeg, osmog, borca bit će naknadno objavljeno.

Slika 3 od 4.
Foto: Igor Jurišić

Većina ovih boraca se dosad međusobno nikad nije susretala, dosad su se uglavnom borili s nekim drugim protivnicima, no sada više nema međusobnog izbjegavanja. U ring će ući osam boraca, sedam će iz ringa izići poraženi a samo jedan će ponijeti pojas prvog hrvatskog ultimate fight prvaka. Format natjecanja je takav da će borci biti razvrstani u dvije skupine po četiri borca, a pobjednici skupina će u istoj večeri u finalnoj borbi odlučiti prvaka.

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Jurišić

Skupine su određene tako da se pripadnici istih klubova mogu sastati tek eventualno u finalu. U plavoj skupini biti će Igor Pokrajac, Ivan Bačić, Marko Igrc i Emil Poljak. Crvenu skupinu sačinjavaju Ivan Kralj, Ante Maljković, Sanjin Kadunc i zasad nepoznati borac. Uz naslov ultimate fight prvaka Hrvatske, pobjedniku će pripasti i premija od 4000 eura.

Pored sedam turnirskih borbi, publika u Karlovcu moći će uživati u nastupima atraktivnih Stipe Bekavca i Damira Mirenića, a očekuje se i poneki dvoboj po K-1 pravilima. Sve u svemu bit će to pravi festival ultimate fighta u Karlovcu, gradu koji je na prvom Ultimate Nokautu pokazao koliko cijeni borilačke sportove, stoga ne sumnjamo da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Jedva čekamo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!