Tenis

Ljubičić: "Imam neriješenih računa s Koubekom!"

Igor Jurišić • subota, 04.02.2006.

Nakon više od dva sata teške borbe s mladim Novakom Đokovićem, Ivan Ljubičić se plasirao u još jedno finale ATP Toura. Evo što je Ljubo izjavio na pressici nakon meča...

Bilo je upravo onako kako sam i očekivao - vrlo teško. U početku je Novak jako dobro servirao, a i odlično je zabijao winnere odmah nakon prvog servisa. No, krajem prvog seta osjetio sam da pada i unatoč tome što sam izgubio prvi set, znao sam da ću imati sve više i više prilika na njegov servis", započeo je Ljubičić.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Novinare je zanimalo i Ljubino općenito mišljenje o Đokovićevoj igri: "Vrlo je neugodan kada vodi, onda je dosta teško igrati protiv njega. Ipak, u najvažnijim trenucima malo je premekano igrao, i to ga je koštalo izgubljenih poena. No, on ima tek 18 godina i još će itekako napredovati. Ja nisam bio ni približno tako čvrst u njegovim godinama". Ljubo i Novak imaju i zajedničkog trenera pa smo priupitali Ljubu što Piatti kaže o današnjem meču. "Ma, čuli smo se maloprije, gledao je prvi set do 6:5, drugi cijeli i treći samo gemove u kojima je Đoković servirao. Ne pitajte me zašto...(smijeh)".

Danas smo imali i neobično rijetku priliku vidjeti Ljubu kako lomi reket. "Ono je bio čisti aut. Taj sudac ima nezgodnu naviku da poništava odluke linijskih kad ne treba. To nije samo slučaj u ovom meču, bilo je toga i ranije. Ma bolje da sam razbio reket, nego da sam to cijelo vrijeme držao u sebi".

U finalu ga čeka Austrijanac Stefan Koubek, igrač s kojim Ljubo ima negativan skor u dosadašnjim mečevima. "Imam nesređenih računa s Koubekom, jako mi je drago što ću imati priliku da mu se revanširam. Neće biti lako, dosta je nezgodan igrač i meni osobno ne odgovara. Možda bih čak i više volio da igram s Henmanom, jer mi njegova igra savršeno odgovara, no da vam netko ponudi Koubeka u finalu ATP turnira, sigurno biste odmah pristali. Danas sam ja ipak puno bolji igrač nego onda kad sam gubio od njega".

Novinari su mu i prenijeli Koubekovu izjavu da ima za Ljubu pripremljenu savršenu igru, kojom bi ga sutra mogao pobijediti u finalu: "Imam lošu vijest za Koubeka, a ta je da mu onaj visoki topspin na moj bekend više ne pije vodu. To je moglo nekad prolaziti, ako i dalje na to računa, vara se". Za kraj, Ivan se još osvrnuo na predstojeći Davis Cup susret, koji idućeg tjedna igramo sa Austrijom u Grazu: "Čujem da nam Austrijanci pripremaju nekakav blatnjav teren, no igrat ćemo na bilo čemu što nam ponude, spremni smo za sve".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!