Zimski sportovi

Chicago doveo šampionskog vratara

Tomislav Pacak • subota, 06.08.2005.

Aktualni prvak NHL-a, Tampa Bay Lightning, ostao je bez sjajnog vratara, Nikolaja Habibulina, kojeg je u svoje redove privukao Chicago koji sada ima solidne šanse za doigravanje koje je osigurao tek jednom u posljednjih sedam godina..

Tampa Bay imao je najbolju namjeru vratiti golmana koji je imao jednu od važnijih uloga u osvajanju Stanley Cupa, no u okvirima novog salary cupa Lightning nije imao dovoljno novaca da "mečira" ponude klubova poput Chicaga.

Habibulin je potpisao ugovor na četiri godine vrijedan 27 milijuna dolara, a u Chicagu se nadaju da će im 32-godišnjak donijeti stabilnost na golu koja će ih vratiti u doigravanje koje im je izmicalo proteklih sezona. Habibulin je ostvario 16 pobjeda uz sedam poraza i pet shoutouta u posljednjoj odigranoj sezoni, pomogavši tako Tampi osvojiti naslov.

GM Chicaga Dale Tallon bio je oduševljen dolaskom Habibulina: "Ovo je veliki dan za naš klub. Nik je igrač broj jedan kojeg smo htjeli dovesti i borili smo se cijeli tjedan za to.". Blackhawksi su pojačali obranu i s braničima Aucoinom i Spacekom, a potpisao je i krilni igrač Martin Lapointe.

Od ostalih NHL vijesti, treba izdvojiti da Brendan Morrison ostaje u Vancouver Canucksima, dok je Toronto doveo Jasona Allisona koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!