Zimski sportovi

Palffy pojačao Pittsburgh, Hejduk produžio

Tomislav Pacak • nedjelja, 07.08.2005.

Aktivno je na NHL tržištu. Pittsburgh polako slaže odličnu momčad za iduću sezonu, napad je dodatno pojačan odličnim krilnim igračem Ziggyjem Palffyjem, koji je stigao kao besplatan igrač iz Los Angelesa. Slovak je već dugo jedan od najboljih NHL strijelaca...

Palffy se dogovorio s Penguinsima za vrijeme odmora u Slovačkoj, a za tri godine vjernosti Pittsburghu dobit će 13.5 milijuna dolara. Nakon što su u posljednjoj odigranoj sezoni bili najgora momčad lige, jasno je da se Penguinsi spremaju za povratak u sam vrh.

Na draftu su kao prvi izbor uzeli Sidneyja Crosbyja, kanadsko "čudo od djeteta" koji bi po svemu trebao biti novi velikan svjetskog hokeja. Uz njega, tu je i legendarni Mario Lemieux, te novopridošli Mark Recchi i opasni branič Sergej Gončar.

Palffy je pet puta postigao 37 ili više golova u NHL, a odlaskom u Pittsburgh propustio je priliku da u Los Angelesu zaigra s dobrim prijateljem Pavolom Demitrom koji je prošlog tjedna potpisao istovjetan trogodišnji ugovor vrijedan 13.5 milijuna dolara s Kingsima.

Od drugih NHL vijesti, treba izdvojiti da je Milan Hejduk potpisao petogodišnji ugovor s Coloradom, kojem neće biti nimalo lako nadomjestiti Petera Forsberga. Za Avalanche je potpisao i krilni igrač Andrew Brunette, dosadašnji član Minnesote.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!