Nogomet

Osijek - Međimurje: Balatinac propustio pobjedu

Vedran Stilin • subota, 03.12.2005.

Slika 1 od 1.
Foto: Dragan Kovač

U 18. kolu 1. HNL Osijek je na domaćem terenu ugostio nogometaše Međimurja koji su u Gradski vrt stigli s namjerom osvajanja jednog boda kako bi i dalje ostali u utrci za "Ligom 6", dok je s druge strane momčad iz grada na Dravi željela zadržati odličnu treću poziciju. Upravo su Čakovčani prošle sezone ostavili Osijek bez Lige za prvaka tako da se iz domaćeg tabora najavljivala osveta iako su bili svjesni da ih čeka jedan neugodni protivnik koji im nikako "ne leži".

Prve minute su protekle u odmjeravanju snaga pritivnika da bi prvi zaprijetio Osijek u osmoj minuti kada je Dinjar izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio neprecizni Smoje. U 12. minuti gosti stižu do iznenađujućeg pogotka jer su upravo u tim trenucima Osječani uspostavljali svoju prepoznatljivu igru. Jančetić je odlično prošao po desnoj strani i ubacio za Mostarlića čiji precizni udarac glavom završava iza leđa Skendera. Slavlje gostiju okončava pomoćni sudac Jureša koji je odmah na početku međimurske akcije signalizirao zaleđe Jančetića. Ipak, gosti su već tri minute kasnije stigli do "pravog" vodstva iz još jedne dvojbene situacije koja to zapravo i nije bila. Naime, Balaškovića su na 18 metara napala dvojica domaćih nogometaša od kojih se lopta odbija za Mostarlića koji je u tom trenutku bio u nedozvoljenoj poziciju, ali je glavni sudac opravdano pustio da se igra dalje, iako je Jureša još jednom potegao za zastavicom, i čakovečki napadač je prizemnim udarcem svladao Skendera za 0:1.

Već osam minuta kasnije domaći nogometaši vraćaju stvari na početak ponajviše zaslugom odličnog Dedaja. Desni bočni igrač osječkog sastava strelovito je prošao uz aut liniju i silovito ubacio u sredinu gdje je Brazilac Andre Silva pod pritiskom Turkovića ubacio loptu u vlastitu mrežu. To je bio poticaj da Osijek krene još agresivnije po drugi pogodak. Prvo je Vitaić zaprijetio iz slobodnjaka s 30-ak metara, ali je vratar Bulat uspio skrenuti loptu u korner, da bi nekoliko trenutaka kasnije virtuoz Balatinac odlično proigrao mladog Vojnovića koji izlazi "oči u oči" s Bulatom, međutim i ovoga puta vratar je pobjednik.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

U drugom poluvremenu nastavlja se s dominacijom domaćih, a najbolju prigodu susreta donijela nam je je 53. minuta u kojoj je tragičar iz prvog dijela Silva ovaj puta poklonio Osijeku jedanaesterac nakon što je srušio Primorca u kaznenom prostoru. Podatak da su u ovoj sezoni Osječani imali samo jedan iskorišteni jedanaesterac iz tri pokušaja i nije ulijevao neku nadu da će danas taj postotak biti popravljen. Loptu je uzeo Balatinac i naravno - promašio. Točnije, Bulat je odlično reagirao te tako zadržao bod u džepu Međimurja. Tri minute nakon toga Kresinger gura "u vatru" Mostarlića koji pritom prolazi Skendera, ali na prazna vrata puca samo preko okvira gola. U 71. minuti vidjeli smo najzagonetniji moment utakmice. Dedaj je prošao po desnoj strani i vratio povratnu loptu za Balatinca koji je pogodio gol, ali već spomenuti Jureša je ponovno visoko digao zastavicu signalizirajući zaleđe. Zaista čudna odluka s obzirom da je izgledalo sve regularno. Naravno, to je izazvalo velike proteste domaćih nogometaša i navijača, ali glavni sudac je poštovao zaista čudnu odluku pomoćnika te je tako rezultat i dalje ostao izjednačen.

Do kraja su još ozbiljno pokušali Balatinac i Vitaić, ali njihove udarce brani Bulat, odnosno gostujući nogometaši na gol-liniji. Tako su momčadi u konačnici podijelili bodove što je značilo slavlje na jednoj i tugu na drugoj strani s obzirom da su Osječani danas željeli prekinuti neugodnu tradiciju nepobjedivosti Međimuraca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!