Ostali sportovi

Seligman zlatan na Univerzijadi

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 15.08.2005.

Novi uspjeh hrvatske gimnastike na Univerzijadi što se održava u Tunisu ponovo je "potpisan" od strane Roberta Seligmana, jednog od najboljih gimnastičara unutar granica "Lijepe naše". Iako ga sponzori i pokrovitelji zaobilaze u širokom luku, baš kao i preostale naše natjecatelje u ovom "malom sportu", to Roberta nije spriječilo da još jednom zavijori hrvatski barjak i upozna svijet s hrvatskom himnom.

Podsjetimo još da je Seligman ranije ove godine napravio pravu malu senzaciju pobijedivši na jednom od natjecanja Svjetskog kupa, no čini se da ni to nije bilo dovoljno da se konačno o hrvatskoj gimnastici počne razmišljati kao o ravnopravnom sportu.

Osim Seligmana odličan nastup na Univerzijadi zabilježila je i hrvatska streličarka Ivana Buden, koja je dospjela do polufinala. Nakon što je u disciplini "složeni luk" bila slobodna u 1/16 finala, u osmini finala naša Ivana bila je bolja od Amerikanke Jessice Grant sa 160:158, da bi u četvrtfinalu zatim pobijedila Ruskinju Sofiju Gončarovu sa 108:106. U borbi za finale suprotstavit će joj se Koreanka Hyo Sun Kim, koja je u osmini finala izbacila našu Lanu Koller sa 161:143.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!