Košarka

Cibona se vratila iz Moskve, misli okrenute Grcima

Dražen Patarčić • petak, 10.03.2000.

Sletjela ja letjelica Croatia Airlinesa u zagrebačku zračnu luku Pleso, polako su se pojavljivali igrači iza zamagljenog stakla carine. Jedna TV kamera, i dva novinara!!! Od navijača "niti n". Očekivali smo više na dočeku Cibone, ipak je ova pobjeda jedna od najvrednijih u zadnjih nekoliko godina koliko se Cibona takmiči u europskoj košarkaškoj ligi. Od vidljivo umornih igrača, neispavanih, očiju skrivenih iza sunčanih naočala, uspjeli smo za vas "otrgnuti" nekoliko izjava, između silnih telefonskih razgovora s kojima su dočekani Cibonini vukovi...

Nikša Prkačin bio je ključni igrač u Moskvi (Snimio: Dražen Patarčić)

Nikša Prkačin: "Cijela ekipa je odigrala sjajnu partiju, najpametniju utakmicu cijele sezone do sada. Napali smo točno tamo gdje se oni nisu nadali. Prvi puta smo napadali ispod koša, dogovor je bio da Sandro i ja leđima napadamo, a lopte vraćamo vanka na šut i to nam je krenulo kako treba. Hvala cijeloj ekipi što me je podržala u ovakovom načinu igre i što je dala sve od sebe."

Josip Vranković: "Bili smo otpisani od većine sportske javnosti u Hrvatskoj. Ovaj povratak i pobjeda sada sjedaju jos slađe. U svakom slučaju, najveće zadovoljsto je u našoj odličnoj igri. Ključ pobjede je, po meni, bio u tome što nismo srljali kao u Zagrebu, nego smo odigrali dvadeset minuta, pogotovo u drugom poluvremenu, s pametnim napadom."

Dževad Alihodžić: "Mislim da smo odigrali ovu utakmicu pametno, psihološki pritisak je bio na njima, oni su bili opterećeni da moraju doma pobijediti. I mi smo to pametnom igrom okrenili u našu korist."

Trener Neven Spahija ovaj put je zadovoljan realiziranom taktikom (Snimio: Dražen Patarčić)

Neven Spahija, trener Cibone: "Nema posebnog ključa u ovoj pobjedi. Mi smo na utakmici u Zagrebu bili jako umorni nakon leta iz Moskve od pet i pol sati, možda je bilo i nekih manjih taktičkih grešaka, ali ne bitnijih nego što je bio premor momčadi. Ovo je košarka, imamo uspona, ali neminovni su i padovi. Moji momci su odigrali niz od 15 utakmica i normalno je samo imali neke padove. Nažalost, ne stignemo se naći na normalnom treningu jer smo prebukirani, ali čim imamo dva-tri dana pauze, momčad se dovoljno osvježi i pruža daleko sigurnije i kvalitetnije utakmice. Sada idemo na najbolju mmčad u Europi, Grci su opasna momčad, ali i mi imamo prostora za daljnje napredovanje, pa se treba nadati da možemo još nešto kvalitetno odigrati. Imamo startnu prednost jer igramo apsolutno rasterećeni, dok su oni kao broj jedan u Europi pod pritiskom da moraju proći dalje. Dakle, trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za kvalitetne košarkaške predstave."

Vladimir Krstić: "Lijepo se vratiti iz Moskve, gdje smo napravili veliki posao, s ovom pobjedom. Ovoga puta nismo imali veliki imperativ, ali je on zato bio na njima. Sada imamo Grke, imamo Kup, imamo puno važnih prvenstvenih utakmica i ne smijemo puno slaviti, ovo je samo jedan korak za nas. Moskva je iza nas, čekaju nas novi izazovi i nova dokazivanja."

Sandro Nicević vjeruje u mogući uspjeh protiv Grka (Snimio: Dražen Patarčić)

Josip Sesar: "Nitko nije u hrvatskoj javnosti ovo očekivao. Bili smo otpisani kada smo krenuli iz Zagreba. Međutim, hrabro smo odigrali i pokazali da smo bolji od CSKA. Poslije ovog teškog poraza u Zagrebu, mi igrači smo se malo skupili, odigrali odličnu utakmicu, prepoznali smo se, znali smo što trebamo u svakom trenutku odigrati, a to je da većina lopti mora ići na Prkačina, nakon što smo vidjeli da su njihovi krilni centri nemoćni spram njega."

Sandro Nicević: "Napredak igre Cibone pokazao je i moj napredak u igri. Istina, ja još nisam zadovoljan sa svojom igrom, treba tu još dosta raditi, da još podignem kvalitetu svoje igre i da maksimalno pomognem boljoj igri cijele ekipe. Mislim da ako bi svi pružili svoj maksimum imamo šanse da izbacimo Grke, i uđemo u "final four". Nisam ni iznenađen svojim nastupom u prvoj petorci, jer trener mi iz dana u dan daje sve više šanse, ja i dodatno treniram da podignem nivo svoje igre i moje još bolje izdanje možete svako očekivati u sljedećim susretima."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Košarka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!