Automoto

WRC Cipar: Loeb pregazio konkurenciju

Ante Kojundžić • nedjelja, 15.05.2005.

Francuz Sebastien Loeb pomeo je svoje protivnike impresivnim nastupom na Cipru. Iako je cijelo vrijeme imao veliku prednost, nije popuštao već je samo nizao pobjede na brzincima. Ova dominantna pobjeda dokazuje njegov talent i izdržljivost Xsare…

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Loeb nije imao nikakvih problema tokom ova tri dana pa je cijelo vrijeme pritiskao, a rezultat je prednost od preko četiri minute ispred drugog Manfreda Stohla. ''Danas je sve radilo savršeno'', kazao je Loeb. Stohlu je ovo najbolji rezultat u karijeri, a bio je također za upravljačem Citroen Xsare. Treće mjesto je ipak na kraju uzeo Markko Martin nakon borbe s Henningom Solbergom. Martin je bio uporan i uspio se provući na podij, no mora se priznati da su mu puno pomogli i problemi s motorom koje je imao Solberg trećeg dana. Peugeot je i dalje vodeći u poretku konstruktora s 62 boda. Citroen je drugi s 53.

Četvrto mjesto, dakle, zauzima Henning Solberg, dok je njegov brat Petter odustao već prvog dana, kao i Gronholm. Imali su problem s motorom i momčadi su odlučile da se ne isplati ići u rizik dokrajčivanja istog. Peti i šesti su Fordovci, Gardemeister i Kresta. Rovanpera je doveo svoj Lancer do sedmog mjesta. Iza njega su Carlsson i Tuohino.

Četrnaestom pobjedom u karijeri Loeb je povećao vodstvo u ukupnom poretku prvenstva. Sad ima 45 bodova, a drugo mjesto dijele Martin i Solberg s 34.

Poredak na kraju relija:
1. Loeb (Fra/Citroen) 5:05:29.4
2. Stohl(Aut/Citroen) + 4:09.5
3. Martin (Est/Peugeot) + 4:41.9
4. H. Solberg (Nor/Ford) + 5:15.7
5. Gardemeister (Fin/Ford) + 7:37.3
6. Kresta (Češ/Ford) + 10:17.4
7. Rovanpera (Fin/Mitsubishi) + 12:18.7
8. Carlsson (Šve/Peugeot) + 16:03.2
9. Tuohino (Fin/Skoda) + 16:46.3
10. Atkinson (Aus/Subaru) + 27:01.5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!