Tenis

Pioline do kraja u Novom

Ivor Krapac • subota, 18.06.2005.

Francuz Cedric Pioline došao je do kraja u prvom izdanju NOVI Classicsa u Novom Vinodolskom. Pioline je u finalu ubilježio 6:3 i 7:6(4) protiv Gorana Ivaniševića, dok je treće mjesto pripalo Thomasu Musteru...

Pioline je slavio u vjerojatno najopuštenijem meču turnira, s puno ekshibicijskih poena, nekoliko lijepih poigravanja na mreži i dosta komunikacije s navijačima. Francuz je ipak bio nijansu bolji, pogotovo na servisu, koji Goranu danas nije bio uobičajeno ubojit.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

U prvom setu sve se rasplelo s tri uzastopna izgubljena servisa u završnici. Pioline je u šestom gemu napravio prvi break u meču i poveo s 4:2, Goran je odmah odgovorio i smanjio na 4:3, da bi Francuz svojim drugim uzastopnim breakom vratio prednost na 5:3. Servis za set prošao je bez Piolineovog krivog koraka.

U drugom setu Francuz je ponovno počeo bolje, napravio break u trećem gemu i poveo s 3:1, no Goran se ubrzo vratio do 3:3. Odluka je pala u tie-breaku, uz Piolineov mini-break u prvom poenu i zadržavanje te prednosti do kraja meča.

Thomas Muster došao je do trećeg mjesta sa 6:4, 2:6 i 10:5 protiv Johna McEnroea, u produženom tie-breaku trećeg seta. Nekadašnji "kralj zemlje", tako, ipak nije napustio Novi u lošem raspoloženju - treće mjesto donijelo mu je 200 bodova za ovogodišnju ljestvicu najboljih na Senior Touru.

Pioline je za naslov dobio 400 bodova, a Ivaniševićevo drugo mjesto vrijedi 250 bodova. Najveći hrvatski tenisač svih vremena zadržat će prvo mjesto na ovogodišnjoj ljestvici; uoči NOVI Classicsa imao je 725, a sad je na 975 bodova.

NOVI Classics, finale: Pioline (Francuska) - Ivanišević (Hrvatska) 6:3, 7:6(4).

Za treće mjesto: Muster (Austrija) - McEnroe (SAD) 6:4, 2:6, 10:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!