Ostali sportovi

VIP Open: U ritmu sambe do finalnog turnira

Hrvoje Vuković • četvrtak, 09.06.2005.

Iako glavni dio VIP Open turnira Svjetske serije još nije "zažario" jarunski pijesak, niti danas tereni nisu mirovali. Naime, svi nižerangirani parovi dali su sve od sebe ne bi li kroz kvalifikacije osigurali jedno od osam preostalih mjesta u finalu...

Slika 2 od 2.
Foto: Dario Dodić

Nakon nekoliko iznenađenja u prvim kolima kvalifikacija, poput ispadanja trećerangiranog para Leinemann - Van Huizen, te devetoplasiranih Brazilaca, Cunhe i Dulinskog, na red je došlo i osam finala iz kojih su pobjednici ušli u glavni dio natjecanja. Prve zvijezde kvalifikacija bili su naravno Brazilci Araujo i Magalhaes, koji su osvojili pet od šest turnira u matičnoj zemlji uz impresivan omjer 28-2, uz napomenu da su jedina dva poraza doživjeli od olimpijskih pobjednika Ricarda i Manuela.

Iako njih dvojica nikada nisu igrali skupa na međunarodnim turnirima, čini se da su se dovoljno dobro uigrali na domaćim turnirima, pošto su bez pretjeranih teškoća svladali francusku kombinaciju Dugrip - Ces, i tako izborili šansu da naprave nešto i u glavnom dijelu. Francuzi su se držali do 9:9 u prvom setu a tada Araujo i divovski Magalhaes rade seriju od nekoliko poena i lako privode set kraju.

U drugom, gotovo ista priča, Francuzi izgledaju dobro do polovice seta, a tada zahvaljujući nekim "dječjim bolestima" i stvarno naivnim pogreškama dopuštaju brazilskom paru da se odlijepi na sigurnu razliku i završi meč u svoju korist. A koliko su razorne bile lopte Brazilaca, svjedoči i činjenica da kada je Magalhaes smečirao jednu loptu, mladi sudac na liniji se nije uspio ni pomaknuti a kamoli izbjeći udarac, no simpatični gorostas odmah je potrčao rukovati se s mladićem i ispričati mu se, za što je dobio i veliki aplauz te naklonost publike do kraja susreta.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Kao najveće iznenađenje dana, treba izdvojiti prolazak 26-plasiranog njemačkog para, Eric Koreng - Marvin Polte, koji su u finalnom susretu porazili Portugalce Maiu i Brenhu. Par s Iberijskog poluotoka prethodno je potukao favorizirane Japance, Asahija i Watanabea, te se činilo kako ne bi trebali imati previše problema s Nijemcima, no situacija na terenu govorila je drugačije. Obje ekipe pružile su izvrsnu partiju, a nakon što su Koreng - Polte, par koji prvi puta igra skupa na međunarodnom turniru, dobili vrlo neizvjesni prvi set s 22:20, Portugalci su se psihološki ispraznili te potonuli s 21:14 u drugom za veliko slavlje njemačkog para.

Spomenimo još i prolaz pomalo egzotične ekipe iz Portorika, Perez - Hernandez, inače drugih nositelja, koji su se dosta namučili sa španjolskom kombinacijom Perez - Ortiz. Bilo je 23:21, 21:16 za Portorikance, što dovoljno govori o neizvjesnosti susreta. Od sutra na teren izlaze i najbolji svjetski parovi, a ako vam ni to nije dovoljan mamac da dođete na Jarun, onda treba reći da su se organizatori istinski potrudili te uz mnoštvo bogatih nagrada za posjetitelje osigurali i profesionalne plesačice za odbojku na pijesku s kanarskih otoka i iz Brazila, tako da barem muški dio publike ne bi trebao izostati...

VIP Open, 8. 6. 2005, kvalifikacije za glavni turnir: Aro Perez-Ortiz (Španjolska, 47) - Papaleo Pérez-Hernandez (Portoriko, 2) 0:2 (21:23, 16:21), Polte-Koreng (Njemačka, 26) - Maia-Brenha (Portugal, 23) 2:0 (22:20, 21:14), Luna-Garcia Thompson (Španjolska, 11) - Canet-Hamel (Francuska, 6) 1:2 (17:21, 21:15, 11:15), Cicola-Bendandi (Italija, 30) - Nishimura-Yamamoto (Japan, 14) 1:2 (14:21, 21:19, 13:15), Raffaelli-Galli F. (Italija, 13) - Heese-Cadieux (Kanada, 4) 0:2 (15:21, 17:21), Berger-Doppler (Austrija, 5) - Michalopoulos-Xenakis (Grčka, 21) 2:0 (21:14, 21:19), Pitman-Lochhead (Novi Zeland, 9) - Gosch-Strauss (Austrija, 8) 0:2 (17:21, 12:21), Marcio Araujo-de Jesus Magalhaes (Brazil, 1) - Dugrip-Ces (Francuska, 17) 2:0 (21:13, 21:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!