Ostali sportovi

VIP Open: Ricardo i Emanuel u polufinalu

Branimir Korać • subota, 11.06.2005.

Na Jarunu se održava sama završnica VIP Opena, turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku. U finalu repasaža prvi nositelji Ricardo i Emanuel svladali su Švicarce Heuschera i Kobela, a pridružili su im se i sunarodnjaci Harley i Benjamin...

Brazilci Ricardo i Emanuel, inače prvi nositelji zagrebačkog turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku, te njihovi sunarodnjaci Harley i Benjamin, igrat će u polufinalu. Oni su odabrali teži put do polufinala ušavši u završnicu kroz repasaž te tako igrali dva meča više od druga dva polufinalista.

Ricardo i Emanuel u svom drugom današnjem meču svladali su ponovo s 2:0 Švicarce Heuschera i Kobela. Do pobjede su došli za svega 31 minutu što im je najkraći meč u dosadašnjem dijelu turnira. Omjer po setovima 21:15 i 21:16 dovoljno pokazuje njihovu nadmoć.

U polufinalu ih očekuje dvoboj s europskim prvacima Reckermannom i Dieckmannom. Njemački dvojac bio je koban za prve nositelje u trećem kolu kada ih je svladao s 2:1 i poslao u repasaž. Polufinalni susret, prava poslastica i po mnogima "finale prije finala" započinje u 16 i 30.

Slika 1 od 1.

Harley i Benjamin u finalu repasaža za protivnike su imali sunarodnjake i druge nositelje Franca i Tandea. Ovdje se vodila nešto veća borba, meč je potrajao 15 minuta duže od prethodnog, ali i tu su pobjednicima bila dovoljna dva seta za ulazak među četiri najbolja para turnira.

Za finale turnira borit će se ponovo sa sunarodnjacima, Araujom i de Jesusom Magalhaesom. Ovaj dvojac na zagrebačkom turniru jednostavno briljira. Nije izgubio niti jedan set, a u turnir je ušao kroz kvalifikacije. Pred Harleyem i Benjaminom je vrlo težak posao.

VIP Open, 11.06.2005., finale repasaža:
Franco/Tande BRA [2] - Harley/Benjamin BRA [5] 0:2 (17:21, 15:21)
Ricardo/Emanuel BRA [1] - Heuscher/Kobel SUI [6] 2:0 (21:15, 21:16).

VIP Open, 11.06.2005., raspored polufinala:
Reckermann/Dieckmann M. GER [8] - Ricardo/Emanuel BRA [1] 16:30
Marcio Araujo/de Jesus Magalhaes BRA [7] - Harley/Benjamin BRA [5] 17:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!