Ostali sportovi

Nijemci i Brazilci finalisti VIP Opena

Branimir Korać • subota, 11.06.2005.

Osmi nositelji Nijemci Reckermann i Dieckmann odigrali su sjajan meč protiv prvih nositelja Brazilaca Ricarda i Emanuela i ušli u finale. Protivnici će im biti ponovo Brazilci, Marcio Araujo i de Jesus Magalhaes koji su bili bolji od sunarodnjaka Harleya i Benjamina...

Poznati su finalisti VIP Opena. U sjajnom prvom polufinalnom meču osmi nositelji, Nijemci Jonas Reckermann i Marcus Dieckmann svladali su prve nositelje Brazilce Ricarda i Emanuela. Drugo polufinale ponudilo je također veliku borbu, a na kraju su uspješniji bili Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes koji su s 2:0 svladali sunarodnjake Harleya i Benjamina.

Brazilci su vrlo loše ušli u meč što Nijemci kažnjavaju. Previše pogrešaka, loša dizanja lopte i smečevi su najčešće završavali u bloku Nijemaca. Reckermann i Dieckmann brzo dolaze do pet pa i do deset poena prednosti i lako uzimaju prvi set s 21:13.

Slika 1 od 2.

U drugom setu Ricardo i Emanuel se bude, počinju igrati puno bolje, ali njemački dvojac pokazuje da je u odličnoj formi i u završnici dolazi do prednosti od tri poena, ima 20:17 i koristi drugu meč loptu za velikih 2:0.

Nijemci su tako po treći puta zaredom bili bolji od olimpijskih pobjednika. U Zagrebu su ih svladali u drugom kolu također s 2:0.

U drugom polufinalu sučelila su se dva brazilska para, sedmi nositelji Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes te peti nositelji Harley i Benjamin. Uspješniji je bio dvojac Araujo/de Jesus Magalhaes koji je slavio s 2:0.

Ključan je bio prvi set. Araujo i de Magalhaes jednostavno imaju više sreće i rješavaju set u svoju korist, nakon velike borbe, 26:24.

Njihovi protivnici čini se nisu mogli izbaciti iz glave taj nes(p)retni gubitak i daju priliku Arauju i Magalhaesu već u ranoj fazi drugog seta da se odvoje. To im polazi za rukom i vrlo brzo odlaze na četiri-pet poena prednosti na krilima sjajnih smečeva de Jesusa Magalhaesa. Do kraja meča ne gube stečenu prednost i ulaze u finale gdje ih čeka vrlo jaki njemački dvojac.

VIP Open, 11.06.2005., polufinale:
Reckermann/Dieckmann M. GER [8] - Ricardo/Emanuel BRA [1] 2:0 (21:13, 21:18)
Marcio Araujo/de Jesus Magalhaes BRA [7] - Harley/Benjamin BRA [5] 2:0 (26:24, 21:17).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!