Tenis

"Vratit ćemo im lovu za prvi set"

Igor Petrinović • petak, 17.06.2005.

Slađe je pobijediti kad igraš dobro, započeo je Goran Ivanišević press-konferenciju nakon ulaska u finale NOVI Classicsa. Iako se takva realnost činila dalekom nakon početnog poraza od Emilija Sancheza, Goran je pobjedom protiv svog idola Johna McEnroea osigurao mjesto u subotnjem finalu...

Za razliku od Croatian Indoorsa u čija tri izdanja nikad nije izgubio, Goran je sam sebi zadao zadatak osvajanje turnira na hrvatskom tlu. Makar kaže da pritiska sa strane nije bilo:
“Ja sam sebi stvaram pritisak. A pritiska nema. Bio sam u grču - trebalo mi je osam gemova da počnem igrati. U prvom setu sam bio skroz van svega. Prvi gem drugog seta sam “tankirao” da bi se opustio i počeo bolje igrati. Ali kad je trebalo u tie-breaku sam odigrao nekoliko dobrih poena i nekoliko puta dobro odservirao.”

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Petrinović

Na pobjedi je zahvalio publici koja je ispunila tribine na terenu u Novom Vinodolskom:
“Publika me nosila, atmosfera je bila super. Pogotovo od drugog gema drugog seta. Vratit ćemo im lovu za prvi set.”

Sada kada je primarni zadatak ispunjen, dolazi onaj psihički najlakši dio - finale. A protivnik je dobro poznat:
“Pioline je zafrkan igrač. Igra kao da su mu svi u familiji poumirali. Pobjedio me u Kataru ali to mu ne priznajem jer sam vodio set i 4:1, a onda su iz publike počeli vikati da žele tie-break, pa sam mu pustio da dobije drugi i izgubio tie-break trećeg. Dobio me i u Frankfurtu. Valjda ću sutra od početka početi igrati.”

Poraženi John McEnroe je pred novinare došao u dobrom raspoloženju:
“Ovo je bilo zabavno. Malo toplo, ali je bilo odličnih trenutaka u meču. Igrao sam na mahove najbolji tenis u ova tri dana.“

Ipak, Goran ga je pobijedio - po drugi put u pet dana:
“Žao mi je da nismo mogli igrati puni treći set. Jer u dobroj sam formi. Osjećao sam se dobro. Možda sam 13 godina stariji ali i izgledam mlađe od Gorana (smijeh). Ali mislim da bi trebalo biti pravilo na Senior Touru da, ako se oba igrača slože, da odigraju cijeli treći set.”

Razloge poraza i preokreta Amerikanac vidi u svojem pristupu meču.
“Dobro sam počeo, a onda sam su u drugom setu počeo previše zabavljati. Postao previše siguran u sebe i zbog svega toga izgubio koncentraciju, a njemu je krenulo. Zato se nisam previše šalio kad sam igrao profesionalno jer se tako lako izgubi koncentracija. Sutra nažalost igram samo za treće mjesto, no bolje i to nego biti zadnji.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!