Automoto

WRC: Grčka Loebu

Ante Kojundžić • nedjelja, 26.06.2005.

Francuz dominira svjetskim reli prvenstvom ove godine. Njegova rekordna peta pobjeda za redom, šesta ove sezone. Na drugom mjestu završio je Finac Toni Gardemeister u Ford Focusu...

Sebastien Loeb nije imao nikakvih problema tokom ovog relija. Drugi dan je od osam brzinaca pobjedio na svih osam. Posljednji dan malo je popustio da bi osigurao miran kraj relija. Jedini koji ga je možda mogao ugroziti jest Marcus Gronholm, ali Loeb je odličnim vožnjama ostvario veliku prednost i uklonio svaku sumnju u vezi pitanja tko će pobjediti. Gronholm na kraju završava kao četvrti uz neke male probleme na autu.

Treći je Carlos Sainz kojemu bi ovo napokon trebao biti posljednji reli u WRC natjecanju iako bi još puno toga mogao pokazati drugim vozačima. Sainz je u dva nastupa osvojio više nego dvostruko bodova nego Duval u šest nastupa. Peto mjesto je zauzeo Mikko Hirvonen.

Dva Mitsubishija su završila u bodovima: Rovanpera je bio šesti, a Galli sedmi. Lancer je sve brži i brži, nadamo se uskoro i dovoljno brz za pobjede. U prvih osam je i Markko Martin koji se žalio na krivi izbor guma. Sljedeći reli je u Argentini.

Poredak na kraju relija:
1. S. Loeb (FRA/Citroen) 4:12:53.7
2. T. Gardemeister (FIN/Ford) 4:14:29.9
3. C. Sainz (ŠPA/Citroen) 4:15:04.8
4. M. Gronholm (FIN/Peugeot) 4:15:50.1
5. M. Hirvonen (FIN/Ford) 4:16:06.9
6. H. Rovanpera (FIN/Mitsubishi) 4:16:38.1
7. G. Galli (ITA/Mitsubishi) 4:18:13.3
8. M. Martin (EST/Peugeot) 4:18:31.2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!