Ostali sportovi

Nakon Zagreba Ivković i Križanović osvojili i Rab

Sportnet • nedjelja, 03.07.2005.

Nakon što je u subotu odigrano čak 16 mečeva turnira iz serije VIP Tour 2005 u Loparu, nedjelja je donijela nešto ležerniji raspored. Najzanimljiviji dvoboj je svakako bio onaj finalni u kojemu su slavili Ivković i Križanović svladavši kombinaciju Hanžić/Laninović...

Slika 1 od 2.

Dok su Steinocher i Bobuš, te Jogunica i Bolić još u subotu izborili plasman u polufinale, u nedjelju ujutro su odigrana preostala dva susreta za ulazak u polufinale. Tako su Hanžić i Laninović ulazak u poluzavršnicu osigurali pobjedom na Petrinom i Reićem, a Ivković i Križanović isti su uspjeh postigli pobjedivši Perića i Nojića.

A u ranim poslijepodnevnim satima red je došao i na polufinala. Usprkos jakom vjetru, odličnih poteza na Rajskoj plaži nije nedostajalo. Polufinala su otvorili Jogunica i Bolić te prvi nositelji turnira Ivković i Križanović. Nakon 35 minuta odlične igre, Ivković i Križanović su relativno lako potvrdili status favorita. Drugi polufinalni susret bio je neizvjesniji, ali su se u odlučujućem trećem setu Laninović i Hanžić pokazali boljima i izborili finale.

Prije početka finalnih susreta turnir je nakratko prekinut kako bi se odigrao egzibicijski meč između ekipa Turističke zajednice Lopara i Gradskog poglavarstva Raba.

Slika 2 od 3.

Čini se da je polufinalni meč prilično umorio Steinochera i Bobuša, jer su u susretu za treće mjesto izgubili od Jogunice i Bolića (21:9, 21:15).

U uzbudljivom finalu drugog ovogodišnjeg turnira PH u odbojci na pijesku iz serije VIP TOUR splitski par Ivković Križanović je, pred potpuno ispunjenim tribinama centralnog terena, glatko pobijedio "povratničku" kombinaciju Hanžić/Laninović (21:9, 21:12)

Sljedeća stanica turnira Prvenstva Hrvatske VIP TOUR 2005 je Novalja od 21. do 24. srpnja. Slijede Split od 11. do 14. kolovoza te Masters u Pagu od 25. - 28. kolovoza.

Prvo polufinale: Jogunica/Bolić - Ivković/Križanović 0:2 (16:21, 12:21)
Drugo polufinale: Steinocher/Bobuš - Hanžić/Laninović 1:2 (20:22, 21:15, 11:15)

Za 3. mjesto: Jogunica/Bolić - Steinocher/Bobuš 2:0 (21:9, 21:15)
Finale: Ivković/Križanović - Hanžić/Laninović 2:0 (21:9, 21:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!