Zimski sportovi

Pärson: "Sljeme mi ne odgovara, snijeg je čudan"

Vedran Stilin, Bruno Blumenschein • četvrtak, 05.01.2006.

Nakon završetka sjajnog slaloma na Sljemenu skijašice su bile različitog mišljenja o stazi, svom nastupu, ali su se u jednom složile da je publika bila nevjerojatna…

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nika Fleiss na kraju je doskijala do 12. mjesta što bi objeručke prihvatila i prije utrke: "Zadovoljna sam drugom vožnjom u kojoj sam napravila nekoliko sitnih grešaka, ali najbitnije je to da forma iz natjecanja u natjecanje raste. Pohvalila bih odlične navijače i ljude koji su napravili sve da bi na najbolji način pripremili ovu stazu".

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Za razliku od nje drugačijeg raspoloženja je bila Šveđanka Anja Pärson koja se nije dobro osjećala na Sljemenu: "Što da kažem, snijeg mi je bio jako čudan, a očito mi ni Sljeme baš ne odgovara. U drugom laufu sam pustila skiju te napravila nekoliko grešaka. Moram pohvaliti odličnu publiku i nadati se kako ću u Mariboru ostvariti još bolji rezultat."

Ana Jelušić malo je slabije odskijala u drugoj vožnji, ali najbitnije je da nastavlja skupljati bodove koje ju približavaju svjetskom vrhu: "Ne mogu biti zadovoljna rezultatom u drugoj vožnji jer sam imala veliku prednost pred Šveđankom Borsen koju sam izgubila. Središnji dio mi je bio veliki problem jer na toj «livadi» ne znam skijati. Moram naglasiti kako me je i ozljeda tetive smetala, ali nadam se da ću do Maribora to zaliječiti."

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Jedna od najiskusnijih dama svjetskog skijanja Martina Ertl-Rienz i ove je godine "obasipala" organizatore riječima hvale:"Napravila sam previše grešaka da bih se nadala boljem rezultatu i naravno da u konačnici nisam zadovoljna. Atmosfera je bila zaista vrhunska, ovo svakako još nisam doživjela. Staza mi se činila malo preteška, uz to što je bila teško postavljena i snijeg mi nije bio baš povolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!