Rukomet

Čast otvaranja i poraz od Nizozemki

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.12.2005.

Hrvatskim je rukometašicama pripala čast otvaranja Svjetskog rukometnog prvenstva u Sankt Petersburgu. Iako favorizirane u dvoboju s Nizozemkama hrvatske su reprezentativke odigrale prilično slabo te su poražene s 29:27...

Hrvatska - Nizozemska 27:29 (11:17)
Hrvatska: Arslanagić 5, Pasičnik 6, Tatari 1, Čop 3, Pušić 4, Pensa 1, Hrgović 1, Franić 4, Horvat 1, Golubić 1
Nizozemska: Mulder 6, Hilster 6, Van der Wissel 6, Visser 3, Groot 1, Burgers 2, Lamein 4, Pušić 1

Obrane:
Hrvatska: Stančin 3 (1 sa 7m), Jelčić 6 (1 sa 7m)
Nizozemska: Tienstra 11 (2 7m)

Sedmerci:
Hrvatska: Pasičnik 3/4, Franić 0/1
Nizozemska: Mulder 0/1, Van der Wissel 1/2, Lamein 4/4

Isključenja: Hrvatska 20 min, Nizozemska 14 min.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Počelo je sjajno za izabranice Josipa Šojata - naše su reprezentativke stigle do ranog vodstva 6:2. Djelovalo je kao da će Hrvatska doći do važne pobjede nad Nizozemskom, no nakon toga naše su igračice stale. Popularna "crna rupa" u njihovoj igri protegla se na veći dio prvoga poluvremena. Razbranila se Jokelyn Tienstra na vratima Nizozemske i naše igračice nisu uspjele pronaći kvalitetno rješenje u napadu.

Brze Nizozemke lako su iskorištavale kontre i polukontre, te su već na poluvremenu imale uvjerljivih 17:11. U drugom je poluvremenu Šojat na gol postavio Jelčić umjesto Stančin i taj se potez pokazao vrlo dobrim jer je Jelčić u drugom poluvremenu prikupila šest obrana.

Mini-serijom uspjeli smo brzo smanjiti prednost Nizozemske na tri pogotka (15:18), ali onda su po drugi puta naše igračice stale. Da bi stvar bila još gora dvije najbolje hrvatske igračice, Maida Arslanagić i Svitlana Pasičnik zaradile su ozljede u drugom poluvremenu i tada je bilo jasno da samo čudo može pomoći našim rukometašicama.

Slika 2 od 3.
Foto: www.koprivnica.net

Čudo se umalo dogodilo jer nakon toga razigrale su se Kristina Franić i Nikica Pušić. Naše su rukometašice uspjele s 19:26 doći na samo jedan pogodak zaostatka (27:28). Ipak, u posljednjem napadu suci sviraju sedmerac za Nizozemsku i Lamein potvrđuje pobjedu Nizozemske 29:27.

Nizozemske igračice imale su mnogo rješenja u napadu pa su čak tri Nizozemke postigle po šest pogodaka. Ipak, najbolje u nizozemskim redovima bile su Van der Wissel i Hilster dok je kod nas šest golova upisala Pasičnik. Maida Arslanagić postigla je pogodak manje, a Franić i Pušić susret su završile sa po četiri gola.

Hrvatska svoj drugi susret u skupini A igra sutra protiv reprezentacije Japana. Dvoboj je na rasporedu u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!