Zimski sportovi

Mariborski slalom pod velikim upitnikom

Davor Sajko • subota, 07.01.2006.

Problemi s mariborskom stazom sve su veći i nakon otkazanog veleslaloma, istu sudbinu prema svemu sudeći očekuje i za sutra predviđeni slalom. Ekskluzivno za Sportnet.hr najnovije vijesti donosi Ozren Müller, glasnogovornik HSS-a...

Niti jedan od pokušaja izvedenih danas tijekom popodneva da se staza učvrsti i pripremi na odgovarajući način, organizatorima nije dalo očekivane rezultate. Staza je i dalje nedovoljno kvalitetna da bi se sutra održao slalom.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Vodeći čovjek ženskog dijela Svjetskog kupa, Norvežanin Atle Skaardal najavio je dugu noć za organizatore koji će do jutra polijevanjem staze pokušati istu ipak osposobiti za slalomsku utrku.

U razgovoru s Ozrenom Mullerom, glasnogovornikom Hrvatskog skijaškog saveza (HSS), došli smo do zanimljivih informacija. "Priprema staze postala je prava znanost u današnje vrijeme. Teško je sada reći da li je organizator pogriješio pri pripremi staze ili su možda stazu previše da li skijašima na korištenje. Bitno je da se napravi dovoljno tvrda podloga koja nakon toga daje organizatorima mogućnost da se staza pripremi onako kako je to potrebno. No, ukoliko se staza da previše na korištenje skijašima, može doći do ovakvih problema koji su se sada pojavili u Mariboru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!