Zimski sportovi

Janici startni broj 5, noć odlučuje o slalomu

Davor Sajko • subota, 07.01.2006.

Unatoč velikih problema s pripremom staze, organizatori ne posustaju i na mariborskom centralnom trgu održano je izvlačenje gdje je Janica dobila startni broj pet, Nika će startati 15., Ana 20., dok će Matea krenuti kao 72. sa starta..

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Stanje se na mariborskoj stazi ne mijenja previše, a nove detalje prenio nam je ekskluzivno za Sportnet.hr Ozren Müller, glasnogovornik HSS-a. "Sve ovisi o vremenskim prilika tijekom noći. Ukoliko bude vedra noć temperatura će pasti i to će dati priliku organizatorima da srede stazu. No, ukoliko bude maglovito i oblačno, vlažno onda je sve upitno. Teško će u tim uvjetima staza biti spremna za sutrašnji slalom."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Noć će očito biti izuzetno duga i naporna za organizatore koji će uložiti sav mogući napor da staza bude spremna za skijašice. "Za sada je sve kao da će se utrka održati, a konačna odluka donijeti će se ujutro nakon ogleda staze." , završio je Ozren Müller o problemima organizatora mariborskog slaloma.

Najveća Janičina suparnica, Šveđanka Anja Paerson dobila je startni broj jedan te ukoliko vremenske prilike dozvole imati će priliku prva iskusiti kvalitetu staze. Anji inače izuzetno odgovara mariborsko Pohorje na kojem je u svojoj dosadašnjoj karijeri došla do čak sedam pobjeda.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

No, trenutačno je Janica vodeća u Svjetskom kupu i u ukupnom poretku i u slalomu i bez obzira na naporan sljemenski slalom, očekujemo odlične vijesti i nakon Janičine vožnje, a i od ostatka naših reprezentativki koje će loviti nove bodove u Svjetskom kupu.

Prva vožnja bi trebala biti na rasporedu u 9.30 sati, dok bi druga vožnja počela u 12.30. Sve detalje oko održavanja i eventualnog otkazivanja mariborskog slaloma za Zlatnu lisicu, moći ćete na našim stranicama čim informacija bude dostupna.

Startna lista slaloma:
1. PAERSON Anja SWE
2. HOSP Nicole AUT
3. POUTIAINEN Tanja FIN
4. KOZNICK Kristina USA
5. KOSTELIĆ Janica CRO
6. ZETTEL Kathrin AUT
7. SCHILD Marlies AUT
8. SCHLEPER Sarah USA
9. STIEGLER Resi USA
10. PEQUEGNOT Laure FRA
11. BERGMANN-SCHMUDERER M. GER
12. GERG Annemarie GER
13. BORSSEN Therese SWE
14. ZAHROBSKA Sarka CZE
15. FLEISS Nika CRO
...
20. JELUŠIĆ Ana CRO
...
72. FERK Matea CRO...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!