Ostali sportovi

Pijesak prvi put na Prokurativama

Sportnet • srijeda, 10.08.2005.

Od ovog petka do nedjelje na Prokurativama te na Žnjanu igra se četvrti turnir ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku VIP Tour 2005, gdje će svi ljubitelji ovog atraktivanog sporta moći uživati u majstorijama najboljih hrvatskih pjeskaša i pjeskašica...

Slika 2 od 3.

Ovo je ujedno i prvi turnir odbojke na pijesku u Hrvatskoj koji se igra noću, na terenu izgrađenom na jednom gradskom trgu, za koji je dopremljeno više od 150 m3 pijeska. Turnir je svakako i odlična uvertira za uživljavanje u "brazilsku atmosferu" koja sve jače trese Split. Naime, odbojka na pijesku je u Brazilu drugi najpopularniji sport, nakon nogometa naravno, o čemu najbolje svjedoči činjenica da je nogometaš Ronaldo sponzor jednog brazilskog para koji igra na turnirima Svjetske Serije.

Pod svjetlima reflektora u središtu Splita nastupit će 12 najboljih hrvatskih muških te 8 ženskih parova. U glavni turnir izravno ulaze četiri muška i tri ženska para, dva su para u obje kategorije svoj nastup osigurala putem pozivnica (wild card), dok će se preostalih šest mjesta u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji popuniti u petak kroz kvalifikacijske susrete. Natjecanja glavnog dijela turnira, sustavom repasaža, na rasporedu su u subotu i nedjelju, dok će se finalni mečevi odigrati u nedjelju navečer.

Slika 1 od 2.

Borba za osvajanje najjužnije postaje ovogodišnjeg VIP Toura trebala bi, kao i prošle sezone, biti neizvjesna. Kod žena će osvajčicama novaljskog turnira Ribičić i Prnjak glavne konkurentice biti pobjednice iz Zagreba Glavaš i Jurčić. U muškoj konkurenciji vidjet ćemo mogu li trenutno nedodirljivi Ivković i Križanović slaviti i pred domaćom publikom, ili će ih u tome spriječiti kombinacije Perić/Nojić, Bobuš/Steinocher, Bolić/Jogunica te Hanžić/Laninović.

Uz vrhunski sportski doživljaj posjetiteljima će na raspolaganju biti brojni popratni sadržaji poput promocija i nagradnih igara između mečeva, a poslijepodne u petak i subotu zabavit će ih Doris Dragović i Goran Karan nastupom u Turki partyju. U nedjelju će svi posjetitelji moći uživati i u atraktivnim nastupima Spalatina, navijačica Hajduka koje će zabavljati publiku i na predstojećoj nogometnoj utakmici Hrvatske s brazilskom čarobnjacima. Zanimljivo je i da su prvo izdanje zagrebačkog turnira Svjetske Serije odbojke na pijesku VIP Open 2005, održanog početkom lipnja, osvojili Brazilci Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaaes, koji su dva tjedna kasnije postali svjetski prvaci. Sumnjamo da će brazilski nogometaši odoljeti posjetu Prokurativama i prilici da provjere kako to rade najbolji hrvatski pjeskaši...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!