Ostali sportovi

Splićani prema novom naslovu

Sportnet • subota, 13.08.2005.

Atraktivni susreti glavnog dijela turnira Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku privlače mnogobrojne ljubitelje ovog sporta na splitske Prokurative i Žnjan. Zasad se većina favorita u obje konkurencije plasirala se u daljnji dio natjecanja, dok će poraženi prolaz dalje tražiti poslijepodne i navečer kroz repasaž...

U muškoj konkurenciji miljenici domaće publike i pobjednici svih ovogodišnjih izdanja turnira Prvenstva Hrvatske, Ivković i Križanović, imali su težak posao protiv para Reić/Polić. Iako su Reić i Polić dobro pogađali i dominirali mrežom uz mnogobrojne blokove, dojam im je kvario loš servis i dekoncentracija pri ključnim poenima. Iznenađenje je stoga izostalo i Ivković i Križanović polako koračaju prema novom naslovu na VIP Touru 2005. Prva sljedeća prepreka su im Zagrepčani Perić i Hanžić koji su u izjednačenom meču uspjeli svladati drugi splitski par Petrinu i Žaju. Na Žnjanu su kvalifikanti Radovčić i Maniero slavili protiv Jogunice i Bolića, a Bobuš i Steinocher bili su očekivano bolji od Palinkaša i Posavca.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Kod žena su Glavaš i Jurčić bez većih teškoća slomile otpor Medić i Škrabić, odljepivši se sredinom oba seta na nekoliko nedostižnih poena razlike. Njihove glavne konkurentice za osvajanje splitskog turnira, Ribičić i Barić, imale su teži posao protiv Pivac-Rkman i Brdar, a dalje su se plasirale i Jakovac i Bečić te Sesar i Čirjak.

Ženske mečeve na Prokurativama pratio je i Goran Karan, kao gost u Turki partyju. Po završetku današnjih susreta održat će se players' party u Disco baru Vanilla na Poljudu, gdje se igrači i ljubitelji odbojke na pijesku mogu opustiti uz ugodno druženje. Sutra će posjetitelji moći pogledati i revijalni susret u kojem će Tonči Gabrić i Vladimir Balić, bivši i sadašnji vratar Hajduka, odmjeriti svoje odbojkaško umijeće s povremenim rukometnim reprezentativcem Ivicom Marašem i fotoreporterom Sportskih novosti Vladimirom Dugandžićem. Polufinalni i finalni susreti igrat će se u nedjelju navečer, a trofeje najboljim pjeskašima u Splitu uručit će Ćiro Blažević.

REZULTATI – MUŠKARCI: Lončar/Čulina – Reić/Polić 0:2 (20:22, 18:21)
Petrina/Žaja – Kljajić/Šulc 2:0 (21:9, 21:17)
Radovčić / Maniero – Urnaut/Jureša 2:0 (21:14, 21:18)
Vabec/Makarov – Palinakaš/Posavec 0:2 (14:21, 11:21)
Ivković/Križanović – Reić / Polić 2:0 (21:17, 21:16)
Petrina/Žaja – Perić/Hanžić 0:2 (15:21, 20:22)
Jogunica/Bolić – Radovčić/Maniero 0:2 (14:21, 15:21)
Palinakaš/Posavec – Bobuš/Steinocher 0:2 (15:21, 11:21)
Ivković/Križanović - Perić/Hanžić Još nije odigrano
Radovčić/Maniero – Bobuš/Steinocher Još nije odigrano
REPASAŽ
Vabec/Makarov – Reić/Polić Još nije odigrano
Urnaut/Jureša – Petrina/Žaja Još nije odigrano
Kljajić/Šulc – Jogunica/Bolić Još nije odigrano
Lončar/Čulina – Palinakaš/Posavec Još nije odigrano

REZULTATI – ŽENE
Glavaš/Jurčić – Medić/Škrabić 2:0 (21:17, 21:18)
Pivac-Rkman/Brdar – Ribičić/Barić 0:2 (22:24, 18:21)
Jakovac/ Bečić – Salopek/Mudrovčić 2:0 (21:16, 21:17)
Gredelj/Vukorepa – Sesar/Čirjak 0:2 (12:21, 20:22)
REPASAŽ
Medić/Škrabić – Pivac-Rkman/Brdar Još nije odigrano
Salopek/Mudrovčić – Gredelj/Vukorepa Još nije odigrano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!