Tenis

Goran ponovno u akciji

Ivor Krapac • četvrtak, 11.08.2005.

Nakon sredine lipnja i Novi Classicsa u Novom Vinodolskom, Goran Ivanišević ovog je tjedna ponovno u akciji na Senior Touru. Najveći hrvatski tenisač svih vremena uspješno je odradio prva dva meča na turniru u Grazu…

Goran je na austrijskoj tvrdoj podlozi smješten u skupinu B, u društvu s Čehom Karelom Novačekom, Nijemcem Carl-Uweom Steebom i domaćim predstavnikom Alexom Antonitschem. Konkurencija je trebala biti i jača, no ozljede su uzrokovale otkaze Borisa Beckera i Pata Casha.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Prvi Ivaniševićev izazov bio je Karel Novaček, kojeg je sredio s glatkih 6:1 i 6:2, da bi u drugom kolu skupine dodao 6:3 i 7:6(1) protiv Carl-Uwea Steeba. Dvije pobjede odvele su Gorana korak do prvog mjesta i prolaza u finale, no posao još nije gotov – sutra slijedi odlučujući dvoboj s Alexom Antonitschem.

Vezane vijesti

Austrijanac je također ubilježio dvije pobjede, 7:6(4), 6:4 protiv Steeba i 6:3, 6:3 protiv Novačeka. Pobjednik susreta Ivanišević – Antonitsch odlazi u finale, a gubitnika čeka meč za treće mjesto na turniru.

U skupini A je Thomas Muster, glavni domaći adut u Grazu, a konkurenti su mu Španjolac Sergi Bruguera, Talijan Andrea Gaudenzi i Ekvadorac Andres Gomez. U ovoj skupini dosad su odigrana dva meča, uz pobjede Mustera i Bruguere.

Muster je sa 6:3 i 7:5 bio jači od Gomeza, a Bruguera je upisao 7:5 i 6:1 protiv Gaudenzija. Ukoliko i danas budu uspješni (Muster protiv Gaudenzija, Bruguera protiv Gomeza), sutrašnji austrijsko-španjolski dvoboj odlučivat će o finalistu iz skupine A.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!