Tenis

Goran korak do naslova

Ivor Krapac • petak, 12.08.2005.

Goran Ivanišević izborio je svoje treće ovogodišnje finale na Senior Touru. Goran je stigao korak do naslova u Grazu uz današnju pobjedu nad Alexom Antonitschem, kojom je osigurao prvo mjesto skupine B…

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Austrijanac je u odlučujućem meču za prvo mjesto skupine pao s 4:6, 6:3 i 12:10, u izjednačenom produženom tie-breaku nakon 1-1 u setovima. Nakon izgubljenog prvog seta, Goran je imao snage za preokret i time izborio priliku za drugi ovogodišnji naslov u ovoj konkurenciji, poslije sredine travnja i pobjede u Hong Kongu.

Jedan domaći predstavnik je arhiviran, a u finalu slijedi drugi i jači, glavni austrijski adut Thomas Muster. Pobjednik Roland Garrosa 1995. osigurao je svoje mjesto bez krivog koraka u skupini A, dovršivši posao s 5:7, 6:4 i 10:7 u trećem kolu protiv Sergija Bruguere. I tu je odlučivao produženi tie-break.

Vezane vijesti

U meču za treće mjesto sastat će se Antonitsch i Ekvadorac Andres Gomez, koji se danas uklopio u dan produženog tie-breaka. Upisao je 5:7, 6:2 i 10:6 protiv Talijana Andreje Gaudenzija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!