Automoto

Bernie: ''Kimi će zamijeniti Schumachera''

Ante Kojundžić • nedjelja, 04.09.2005.

Šef Formule 1, Bernie Ecclestone, tvrdi kako će 2007. godine Kimi Räikkönen doći u Ferrari na mjesto Michaela Schumachera koji će se navodno na kraju 2006. povući. Ross Brawn otkriva kako je i Rossi sve bliže momčadi iz Maranella…

''Schumacher će završiti karijeru u Ferrariju'', rekao je Ecclestone i dodao: ''Spreman sam se kladiti da će Kimi doći u Ferrari 2007. Volio bih da vozi zajedno sa Valentinom Rossijem, ali o tom nemam informacija.''

Ferrarijevom tehničkom direktoru Rossu Brawnu se sviđa Räikkönen – Rossi kombinacija. Koliko je Rossi blizu sjedalu u Ferrariju 2007. godine govori i to kako talijanska momčad priprema čitav testni program sljedeće godine za motociklističkog asa. Rossi ne skriva veliku želju da se isproba u F1 bolidu, ali sigurno je da prije 2007. neće dobiti tu priliku u utrkama pošto ga do tad veže ugovor s Yamahom.

Valentino Rossi već postiže jednaka vremena kao i sadašnji Ferrarijevi vozači kroz sporije zavoje, prema riječima Brawna. No, još nije dosegao njihovu razinu kroz brze zavoje kao i pri kočenju. ''Poboljšavanje u tim segmentima ovisi u njemu, pa će ove zime odraditi još par ozbiljnih testiranja'', kaže Brawn.

Brawn misli kako u Rossiju postoji ogroman vozački potencijal, no još je veći onaj u marketinškom smislu. Sigurno je da bi Talijani željeli vidjeti svog vozača u Ferrariju, a nema bolje opcije od karizmatičnog Rossija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!