Automoto

Kimi se još ne predaje

Ante Kojundžić • nedjelja, 04.09.2005.

Situacija u prvenstvu za Kimija Räikönena ne izgleda nimalo blistavo, ali on, kako sam kaže, još ne odustaje od borbe. Ferrari nije uspio osvojiti niti bod ispred svojih navijača. Najveći problem i dalje je grip…

Juan Pablo Montoya odvozio je odličnu utrku i pobjedio drugi puta ove sezone, a šesti puta u svojoj F1 karijeri. Kolumbijac je imao problem sa stražnjom lijevom gumom, no to ga nije zasmetalo da uzme najveći pokal u Monzi: ''Odlično je pobijediti ovdje u Monzi, posebno nakon ovako uzbudljive utrke. Nešto malo prije kraja utrke pojavio se problem sa lijevom stražnjom gumom. Zbog tog sam izgubio dosta gripa i nisam više mogao pritiskati, ali, kako se pokazalo, bilo je to dovoljno za pobjedu. Želio bih zahvaliti svima u momčadi na fantastičnoj potpori i radujem se sljedećoj utrci na Spa'', kazao je Montoya.

Kimi je bio na strategiji jednog ulaska u boks i u McLarenu tvrde da bi Finac bio drugi da nije problema na gumi. ''Vrlo razočaravajući dan za mene koji je mogao završiti puno bolje. Jako sam pritiskao cijelu utrku, a auto je bio brz unatoč tomu što je bio pun goriva. Zato je šteta što rezultat nije dobar kao i naše performanse. Iako šanse za osvajanje naslova prvaka ne izgledaju baš najbolje, ja ću se nastaviti boriti'', kaže Kimi.

Za razliku od Kimija kojem su se svi planovi ovaj GP vikend poremetili, Fernandu Alonsu se sve odigralo onako kako su i zamišljali u Renaultu. Drugo osvojeno mjesto i veća bodovna razlika u prvenstvu čine ovaj vikend za Alonsa savršenim. Usto, Fisichella je također na podiju pa je i Renault prezadovoljan bez obzira na za jedan bod smanjenu razliku u odnosu na McLaren u konkurenciji konstruktora. ''Naša strategija za ovih nekoliko finalnih utrka je dospjeti na podij stoga je ovo savršen rezultat za mene. Cijelo vrijeme mi je momčad dojavljivala kako Kimi napreduje i rekli su mi kad je Montoya imao problema sa gumama. Zbilja sam pritiskao zadnjih dio utrke, ali nedostajalo nam je još nekoliko krugova da stignem Montoyu. No, danas smo napravili posao koji smo trebali pa sam vrlo zadovoljan'', rekao je Alonso koji je na putu da postane najmlađi svjetski prvak u povijesti.

Momčad Ferrarija bilježi porazne rezultate ove sezone. U Monzi pred vlastitim navijačima nije bilo ništa drugačije. Bolidima i dalje fali grip. Vozači nisu osvojili ni jedan bod. Na kraju utrke Michael Schumacher izjavio je sljedeće: ''Nema smisla ljutiti se zbog naše situacije, već se moramo truditi i poboljšati, možda već za Spa, iako su male mogućnosti za to. Vjerojatno ćemo se poboljšati do kraja sezone. Prvenstvo je odavno izgubljeno. Ali nema smisla odustajati, sve je to dio natjecanja. Žao mi je zbog tifosa i želim im zahvaliti na podršci iako nismo ostvarili dobar rezultat.''

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!