Tenis

"Karlov" uspješan start

Ivor Krapac, Branimir Korać • utorak, 03.01.2006.

Ivo Karlović pridružio se Mariju Ančiću u osmini finala 394.000 $ bogatog ATP turnira u Adelaideu. Treći hrvatski "reket" otvorio je sezonu sa 6:3, 3:6 i 6:1 protiv osmopostavljenog Argentinca Juana Ignacija Chele, kojem je uzvratio za poraz u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu...

Prvi ogled dogodio se 2002. u četvrtfinalu Davis Cupa u Buenos Airesu, na crvenoj zemlji, a Chela je tada slavio u četiri seta, uz preokret nakon izgubljenog prvog. No, sinoć se pokazalo da na tvrdoj podlozi stvari stoje malo drugačije - a i da je "Karlo" puno jači nego je bio prije tri godine u Argentini.

"Bilo je dosta teško igrati prvi meč nakon dva mjeseca stanke od turnira", komentirao je Ivo nakon uspješno obavljenog posla: "U prvom setu sam stalno vršio pritisak protiv njegovog servisa i uspio oduzeti jednog, što je bilo dovoljno za set. U drugom sam uz malu nepažnju izgubio servis na početku seta, a kasnije sam imao puno prilika za re-break, no nisam ih iskoristio. U trećem sam napokon počeo igrati kako mogu i rezultat 6:1 govori za sebe."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sljedeći izazov bit će dvoboj s iskusnim Dancem Kennethom Carlsenom, koji je u prvom kolu također slavio u tri seta, s 5:7, 7:5 i 6:3 protiv francuskog kvalifikanta Gregoryja Carraza. Karlović i 32-godišnji Carlsen dosad su se sastali dvaput - Danac je slavio 2002. na Challengeru u Magdeburgu, a "Karlo" uzvratio prošle sezone u prvom kolu Washingtona.

Mark Philippoussis uspješno je otvorio novu sezonu. Nakon što je prošle sezone imao velikih problema s ozljedama i formom, u Adelaideu je startao pobjedom u tri seta protiv Amerikanca Vincea Spadeaa. Pobjedom je startao i "veliki povratnik" James Blake i to s lakih 6:3, 6:3 protiv zemljaša Alberta Martina. Ovo bi mogla biti odlična sezona za Blakea koji nastavlja u dobrom ritmu iz drugog dijela prošle godine.

Veća neizvjesnost očekivala se u dvoboju sedmog nositelja Jarkka Nieminena i Paul-Henri Mathieua. Ipak, Finac je riješio meč u dva seta sa 6:2, 7:6. Mathieu je još jednom pokazao kako je igrač koji igra dosta promjenjivo, ali ipak njegov potpuni bljesak može se očekivati tamo na proljeće kada krene zemljana sezona.

Francuz Florent Serra ni kriv ni dužan izborio je meč s Tommyjem Robredom. U prvom kolu igrao je protiv sunarodnjaka Mickaela Llodre i izgubio prvi set sa 6:3. Kada se činilo kako će Llodra lako do drugog kola, osjetio je bolove u rebrima i predao meč kod 3:1 za Serru u drugom setu.

ATP Adelaide, 03.01.2006., prvo kolo:
Philippoussis (AUS, WC) - Spadea (USA) 6:4, 3:6, 6:4, Blake (USA, 5) - Martin (ESP) 6:3, 6:3, Murray (GBR) - Lorenzi (ITA, Q) 3:6, 6:0, 6:2, Mayer (GER) - Monaco (ARG) 6:2, 6:4, Karlović (CRO) - Chela (ARG, 8) 6:3, 3:6, 6:1, Nieminen (FIN, 7) - Mathieu (FRA) 6:2, 7:6(5), Carlsen (DEN) - Carraz (FRA, Q) 5:7, 7:5, 6:3, Seppi (ITA) - Pashanski (SCG) 6:4, 6:4, Serra (FRA) - Llodra (FRA, Q) 3:6, 3:1 predaja Llodra.

ATP Adelaide, 03.01.2006., prvo kolo parovi:
Kerr/Parrott (4) - Berdych/Suk 3:6, 6:3, 10:1, Aspelin/Haggard - Knowle/Melzer (3) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!