Tenis

Mario razbio Novozelanđanina

Ivor Krapac • ponedjeljak, 09.01.2006.

Mario Ančić upisao je očekivanu pobjedu na startu 430.000$ vrijednog ATP turnira u novozelandskom Aucklandu. Drugi hrvatski "reket" je s glatkih 6:1 i 6:2 bio bolji od domaćeg wild-carda Marka Nielsena, 309. tenisača svijeta...

Mariju su za uvjerljivu pobjedu nad malo poznatim Novozelanđaninom trebala četiri breaka, po dva u svakom setu. Nielsen je "arhiviran" bez puno problema, a sljedeći izazov bit će puno jači - u osmini finala čeka mladi Britanac Andy Murray (62.), koji je u prvom kolu sa 7:5 i 6:2 zaustavio Danca Kennetha Carlsena. Ančić i Murray dosad se nisu susretali.

"Rezultat izgleda lako, ali bilo je dosta teško, obojica smo imali puno šansi i svaki gem trajao je dugo", rekao je Ančić nakon pobjede nad Nielsenom, bacivši i pogled unaprijed, prema dvoboju s Andyjem Murrayjem: "Gledao sam ga, jasno je da je veliki talent i da će to biti veliki izazov, a nadam se i još jedan dobar meč. Morat ću biti koncentiran."

Prvi dan turnira donio je i prvo ispadanje nositelja. Osmopostavljeni Španjolac Feliciano Lopez pružio je pravi otpor samo u prvom setu protiv Čeha Robina Vika. Završilo je sa 7:6(6) i 6:1.

ATP Auckland, 9.1.2006., prvo kolo: Murray (Velika Britanija) - Carlsen (Danska) 7:5, 6:2, Ančić (Hrvatska, 5) - Nielsen (Novi Zeland, WC) 6:1, 6:2, Wawrinka (Švicarska) - Zib (Češka) 6:3, 6:4, Mayer (Njemačka) - King-Turner (Novi Zeland, WC) 6:2, 6:2, Vik (Češka) - F. Lopez (Španjolska, 8) 7:6(6), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!