Tenis

Ančić u četvrtfinalu Aucklanda

Igor Jurišić • srijeda, 11.01.2006.

Mario Ančić nastavlja s dobrim igrama na ATP turniru što se ovog tjedna odigrava u Aucklandu. Nova Marijeva žrtva bio je Škot Andy Murray, jedan od najtalentiranijih mladih igrača današnjice...

Bio je to jedan od najiščekivanijih mečeva drugog kola turnira u Aucklandu. Murray se u prvom kolu lako obračunao sa veteranom Carlsenom i mnogi su očekivali da bi mogao iznenaditi i našeg tenisača. No, Mario nije bio previše impresioniran mladim Škotom i sve je riješio u dva seta.

U prvom setu, Mariju je bio je dovoljan break u šestom gemu za mirnih 6:3, dok je u drugom Mario morao spašavati dvije set lopte Murraya. Nakon što je Mario to preživio, drugi set išao do odlučujuće igre, koju naš igrač dobiva rezultatom 7:4 i time postavlja konačnih 6:3, 7:6(4).

Četvrtfinale Mariju donosi susret s prvim nositeljem, Čileancem Fernandom Gonzalezom, koji je u drugom kolu sa 6:1 i 6:4 prošao češkog kvalifikanta Ivu Minara. U dosadašnjim međusobnim dvobojima, Gonzalez vodi 2:1. Posljednji meč njih dvojica odigrali su prošle godine na turniru Masters Serije u Hamburgu, a slavio je naš tenisač rezultatom 6:3, 7:6.

ATP Auckland, 11.1.2006., osmina finala: Gonzalez (Čile, 1) - I. Minar (Češka, Q) 6:1, 6:4, Ančić (Hrvatska, 5) - Murray (Velika Britanija) 6:3, 7:6(4), Wawrinka (Švicarska) - Martin (Španjolska) 6:2, 6:2, Mayer (Njemačka) - Vik (Češka) 6:2, 6:2, J. Nieminen (Finska, 7) - Goldstein (SAD) 6:4, 6:3, Massu (Čile) - C. Rochus (Belgija) 6:4, 6:2, O. Rochus (Belgija, 6) - Hernych (Češka, Q) 6:1, 7:5, Ferrer (Španjolska, 2) - Sluiter (Nizozemska, Q) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!